Για τον Δημήτρη Π. Ρούτση

Την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου ε.έ., έφυγε για πάντα από κοντά μας ο φίλος μας συμπατριώτης Γεωπόνος Δημήτριος Ρούτσης του Πάνου σε ηλικία 58 ετών. Ίσως θα μπορούσε κάποιος να ομιλήσει για λύτρωση , λόγω του ότι τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας που τον εμπόδιζαν να διάγει μια κανονική ζωή, αλλά όμως το ότι δεν ανεχώρησε πλήρης ημερών, συνιστά μια πικρία για τον φίλο μας τον Δημητράκη, αλλά και για τους οικείους του. Είναι ακατανόητο η μητέρα να κηδεύει το τέκνο της. Αυτό συνέβη στην περίπτωσή μας και ήταν τραγική ειρωνεία. Η ειρωνεία για τον αγαπητό μας Δημήτρη, που είχε πάρα πολλά ακόμη να προσφέρει και στην οικογένειά του και στην γενέτειρα.

Από μικρός ήταν πρώτος στην κοινωνική προσφορά και δράση. Χρόνια πολλά στην φιλαρμονική Μεσσήνης, χρόνια πολλά στο ψαλτήρι του Αγιάννη, στην χορωδία, στους φιλάθλους του Παμίσου, στην συγγραφή του Καρναβαλικού λόγου , στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Μεσσήνης, στην συστηματική μελέτη και σοβαρή προσφορά του στην διάσωση μέρους της τοπικής μας Ιστορίας. Ο Δημήτρης ήταν ενεργός πολίτης και μέτοχος σε όλες τις πτυχές της τοπικής κοινωνικής ζωής.

Απόφοιτος της Ανωτάτης Γεωπονικής, με πνευματική καλλιέργεια και γλωσσομάθεια, ο Δημήτρης, διεκρίνετο για το χιούμορ του και το ευχάριστον στην παρέα του , για τις εύστοχες ιδέες του περί τα κοινά, για το κριτικό του πνεύμα και για την ευπροσηγορία του.

Ακόμα δεν καταλάβαμε πώς έφυγε. Μαζί του φεύγει και μια εποχή που ο ίδιος περιέγραψε τόσο ζωντανά στις προσθήκες της β΄έκδοσης της «Ιστορίας της Πόλεως Μεσσήνης» του επίσης αειμνήστου Θεοδώρου Μιχαήλ Τσερπέ.

Είναι βέβαιον, ότι άφησε μέσω αυτής της εργασίας του, ένα μικρό αποτύπωμα στην αιωνιότητα , ώστε να φρεσκάρουμε όλοι την μνήμη μας με όσους αφήνουν αυτό το κάτι που μένει , μετά την εκδημία από τον μάταιο τούτο κόσμο. Άφησε την ανάμνηση του καλού καγαθού ανδρός , την καλή υστεροφημία πράγμα που φάνηκε στο οιονεί δημοψήφισμα της προσέλευσης φίλων τε και γνωστών καθ΄οδόν προς την τελευταία κατοικία.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα της αγαπημένης σου Μεσσηνίδος γαίας που θα σε σκεπάσει αγαπημένε φίλε μας , αείμνηστε , ενεργέ πολίτη της Μεσσήνης Δημήτρη.

Γιάννης Π. Πλατάρος

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΡΙΤΗ συνέχεια σε ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ (μη υποδειγματικές) απαντήσεις σε μελέτες περίπτωσης για υποψηφίους Διευθυντές Σχολικών μονάδων.

συνέχεια σε ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ (μη υποδειγματικές) απαντήσεις σε μελέτες περίπτωσης για υποψηφίους Διευθυντές Σχολικών μονάδων.

Υποψήφιοι διευθυντές Σχολικών μονάδων: Θέμα 1ον Μελέτη περίπτωσης! (Θα εμπλουτίζεται καθημερινά με ενδεικτικές απαντήσεις)