Αποτυχημένη απόπειρα δυναμιτισμού του ήρεμου προεκλογικού κλίματος.

Στην σημερινή επιστολή (14/8/2010) του κ. Δημητρίου Δουρούμη στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ επιχειρείται μια εντελώς άκομψη απόπειρα δυναμιτισμού του ήρεμου προεκλογικού κλίματος με αναφορές στην επιλογή της υποψηφιότητας του κ. Στάθη Αναστασόπουλου. Οι προκλητικές αναφορές έχουν να κάνουν με το πρόσωπο του κ. Δημήτρη Πτωχού σε σχέση με την υποψηφιότητα Στάθη Αναστασόπουλου, ενώ τα ....σκάγια παίρνουν ευθέως και τον ίδιο τον Στάθη , αφού στην αρχή γράφει ότι «δεν έχω τίποτα με τον άνθρωπο» και στην συνέχεια χάνει την ψυχραιμία του αποδίδοντάς του απρεπείς χαρακτηρισμούς.
Η επιστολή δια του Τύπου ολόκληρη πάρα κάτω:

Προεκλογική επιστολή Δουρούμη.(2010)

Στην παραπάνω επιστολή υπάρχουν παρατηρήσεις με το μάτι αυτού που δεν μπορεί να  γνωρίζει λεπτομέρειες για κάποια περιστατικά που αναφέρονται ως τέτοια, αλλά μπορούν να γίνουν παρατηρήσεις επί πολλών , ασφαλείς και αποδεικτικές:
Ξεκινάμε:
1. Το όλο ύφος της επιστολής και τα αναφερόμενα περιστατικά συνιστούν κατά πάσαν πιθανότητα αδικήματα συκοφαντικής δυσφήμισης δια του τύπου προς το πρόσωπο του κ. Δημητρίου Πτωχού. Βεβαίως και ως προς το πρόσωπο του κ. Στάθη Αναστασόπουλου, αλλά πιθανόν ο κ Αναστασόπουλος στα πλαίσια της εθιμικής μακροθυμίας στην πολιτική να το αντιπαρέλθει σε πρώτη φάση. Ο κ.Δημήτρης Πτωχός όμως, επειδή δεν εμπλέκεται με την τρέχουσα τοπική πολιτική σκηνή, πιθανόν να μην το αντιπαρέλθει, καθώς οι κατηγορίες προς το πρόσωπό του είναι  βαριές και δεν μπορούν να περάσουν στο «ντούκου». Τα παλιά τα χρόνια τέτοιου τύπου μηνύσεις τις έσβηνε η Πολιτεία μετά τις εκλογές με νομοθετήματα του τύπου «οι διώξεις που γίνονται κατά προσώπων για αδικήματα συκοφαντικής δυσφημήσεως δια του τύπου την παρελθούσα προεκλογική περίοδο, ΑΝΑΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ» ήτοι μεθερμηνευόμενον σημαίνει, αθώοι όλοι οι κατηγορούμενοι! Αυτό ΤΩΡΑ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΟΜΟΘΕΤΗΘΕΙ, διότι υπάρχει η έννοια της ΑΣΤΙΚΗΣ ΔΙΩΞΕΩΣ, που δεν υπόκειται σε αναστολή όπως το ποινικό της μέρος! (Ρωτήστε γνωστό σας νομικό να σας το πει!) Η ουσία είναι , ότι αν ο κ. Δημήτρης Πτωχός προβεί σε ΑΣΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ δια δυσφήμιση του προσώπου του μέσω του δημοσιεύματος του κ. Δουρούμη, αν δεν αποδείξει μέχρι κεραίας τα όσα του καταμαρτυρεί, κινδυνεύει να πληρώσει όσα έχει και δεν έχει. Σχεδόν όλα τα καταμαρτυρούμενα είναι του τύπου «μου είπες» «σου είπα» «του είπα» Έγγραφα ΔΕΝ φαίνεται να υπάρχουν, μάρτυρες επίσης, άρα δεν βλέπω καλά το αστικό μέρος της υποθέσεως, εφ΄όσον -το επαναλαμβάνω- θελήσει να προβεί σε καταμήνυση ο κ. Δημήτρης Πτωχός. Τα παραπάνω αποτελούν την πρώτη γενική παρατήρηση:
2. Η δεύτερη παρατήρηση , έχει να κάνει με την κομματική λεγόμενη νομιμότητα . Η κ. Δημήτρης Δουρούμης, αμφισβητεί ευθέως μια επιλογή του κόμματος στο οποίο ευρίσκεται και όχι μόνο αυτό, αλλά προβαίνει σε απαξιωτικά υπονοούμενα κατά του αρχηγού του κόμματος κ. Αντώνη Σαμαρά. Η δημοσιοποίηση δια του τύπου της μη αρεστής πολιτικής επιλογής του κόμματος της ΝΔ (στην πραγματικότητα χολώθηκε επειδή η Ρηγίλλης δεν επέλεξε τον υποψήφιο που υποστηρίζει) συνιστά λόγο καταφανή διαγραφής του από το κόμμα της ΝΔ . Στην πραγματικότητα έχει χάσει ο κ. Δουρούμης το λεγόμενο «ηθικό πλεονέκτημα» διότι όταν οι επιλογές της Ρηγίλλης ήταν αρεστές σε αυτόν έλεγε «ζήτω» ενώ τώρα που δεν είναι αρεστές λέει «κάτω». Αυτό έχει ένα κόστος που εκ των πραγμάτων  αναλαμβάνει.
3. Η τρίτη παρατήρηση έχει να κάνει με την ίδια την υποψηφιότητα Στάθη Αναστασόπουλου. Η υποψηφιότητα είναι «απλή, απλούστατη , απλουστέρα της απλότητος»  (που έλεγε στην  Ελληνική ταινία «Ο Σταμάτης κι ο Γρηγόρης» ο Σταυρίδης σε ρόλο δικηγόρου) Να δούμε το  γιατί με επιχειρήματα  ΛΟΓΙΚΑ και όχι ΔΙΚΟΛΑΒΙΚΑ:
α) Ο κ. Στάθης Αναστασόπουλος, ΩΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΗΣ Μεσσηνίας, ήταν επί πολλά έτη ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΗΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΔΙΕΥΡΥΜΈΝΟΥ ΔΗΜΟΥ. Ο κ. Κώστας Σπυρόπουλος ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΗΣΣΟΝΟΣ ΔΗΜΟΥ. Πληθυσμιακά ο κ. Αναστασόπουλος, ανήκων στον ΟΤΑ Β΄βαθμού,  ήταν Αντινομάρχης σε 29.000 πρόσωπα και ο κ. Σπυρόπουλος Δήμαρχος σε 11.000 πρόσωπα. (Η σχέση είναι περίπου 3:1 )
β) Η Ρηγίλλης, έκανε ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ με το ερώτημα «Αναστασόπουλος ή Σπυρόπουλος;» και το αποτέλεσμα ήταν (ΠΟΛΥ ΛΟΓΙΚΟ)....Αναστασόπουλος! Λογικό, διότι στις 29.000 ΟΛΟΙ ΗΞΕΡΑΝ ΤΟΝ κ. ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟ και ΟΧΙ ΟΛΟΙ ΤΟΝ κ. Σπυρόπουλο! (Δεχόμαστε ότι και οι δύο ήταν πετυχημένοι για τον κόσμο)
γ) Η Ρηγίλλης πήγε με το μέρος του κόσμου και προέκρινε την υποψηφιότητα Αναστασόπουλου. Το άλλο μέρος δυσαρεστήθηκε (κι αυτό πολύ λογικό) και έχασε την ψυχραιμία του (κι αυτό λογικό) και προέβη σε ανοίκεια επίθεση δια του τύπου (αυτό ΔΕΝ  είναι λογικό) Χρησιμοποιήθηκαν μάλιστα «ρατσιστικά» επιχειρήματα κατά της υποψηφιότητας Αναστασόπουλου με μείζον της μη εντοπιότητας από την Μεσσήνη ή τον ευρύτερο Δήμο. Όταν όμως ήταν Αντινομάρχης (μείζον αξίωμα) ΚΑΙ του Δήμου Μεσσήνης ουδείς «σκέφθηκε να προβάλλει βέτο , τώρα προβάλλεται ...αρνησικυρία για το έλασσον ! Ας πούμε, ότι δεν μας ενδιαφέρει αν ο Πρωθυπουργός είναι Αμερικανός ή ο Βασιλιάς Γερμανός , αλλά μας ενδιαφέρει τα μάλα αν ο Δήμαρχος Μεσσήνης κατάγεται από την περιοχή των ορίων του νέου Δήμου. Κάνει ....μεταδημότευση! Λοιπόν; Το θέμα είναι: ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΣ; ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ;;; Και η απάντηση στο διπλό (ρητορικό) ερώτημα είναι ΝΑΙ, ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΣ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ! Είναι ικανός λόγω του ότι έχει ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΙΤΥΧΗ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΕΧΕΙ ΣΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΙ (ΤΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΟ) ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΣΟ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΟΛΙΣΤΙΚΑ! Δεν νομίζω ότι μπορεί κάποιος να προβάλλει πειστικό αντεπιχείρημα κατά της υποψηφιότητας Αναστασόπουλου.
Πιστεύω, ότι νέος δήμαρχος Μεσσήνης θα είναι ο κ. Στάθης Αναστασόπουλος, επειδή τυχαίνει να τον γνωρίζω από μακρόν και γνωρίζω από πρώτο χέρι το ήθος του ανδρός , την εντιμότητα και τις ικανότητές του. Επομένως είμαι σίγουρος για την επιτυχία του στον Δήμο όπως βέβαιος είμαι και για την επιτυχή θητεία του ως Δημάρχου πλέον!
Είμαι βέβαιος, ότι όλα θα πάνε κατ΄ευχήν και ο νέος Δήμος Μεσσήνης θα αποκτήσει ένα ικανό πρόσωπο που θα επιλύσει πολλά προβλήματα .

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΡΙΤΗ συνέχεια σε ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ (μη υποδειγματικές) απαντήσεις σε μελέτες περίπτωσης για υποψηφίους Διευθυντές Σχολικών μονάδων.

συνέχεια σε ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ (μη υποδειγματικές) απαντήσεις σε μελέτες περίπτωσης για υποψηφίους Διευθυντές Σχολικών μονάδων.

Υποψήφιοι διευθυντές Σχολικών μονάδων: Θέμα 1ον Μελέτη περίπτωσης! (Θα εμπλουτίζεται καθημερινά με ενδεικτικές απαντήσεις)