Kομματικός ή Ανεξάρτητος υποψήφιος;

Μου αρέσουν τα ψευτοδιλήμματα στην πολιτική, διότι είναι ευφυώς βλακώδη.  Ανεξάρτητος ή Κομματικός; Δηλαδή ο Κομματικός δεν είναι ανεξάρτητος και ο Ανεξάρτητος δεν είναι κομματικός; Να το θέσω αλλιώς; Ο Κομματικός δεν είναι ικανός και ο ανεξάρτητος είναι ;
Ψευτοδίλημμα....
Τα αληθή ερωτήματα είναι κατά την γνώμη μου τα εξής:
1. Είναι ικανός ο υποψήφιος;
2. Διαθέτει γνώσεις αυτοδιοικητικές , επιστημονικές , τεχνικές, εμπειρία ζωής;
3. Διαθέτει όρεξη για εργασία;
4. Έχει δείξει θετικά δείγματα γραφής σε παρεμφερή πόστα;
5. Διαθέτει ήθος; Έχει μακρύ χέρι; Βουτάει την κουτάλα στο μέλι;
Τα παραπάνω είναι τα κύρια. Υπάρχουν και ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΑ:
Είναι μαμούχαλος ή χαμογελαστός;
Είναι ευγενικός;
Αν κάποιος πάρει θετικές απαντήσεις στα παραπάνω προφανή κάνει για Δήμαρχος και για αυτοδιοικητικός γενικότερα, άλλως δεν κάνει.
Ποιός το κρίνει αυτό;
Φυσικά ο αποκαλούμενος και ειρωνικά ως «κυρίαρχος» λαός , που κουβαλάει χιλίων λογιών  αντιφάσεις. Ο λαός που λοιδορεί τους αντιπροσώπους του, που δεν εφαρμόζει τους νόμους που ψηφίζουν οι αντιπρόσωποί του, ή που τους εφαρμόζει κατά το δοκούν και κατά το προσωπικό συμφέρον . Ο λαός είναι που στέλνει σε αιρετές θέσεις λαμόγια του κοινού ποινικού δικαίου και μετά σκούζει ότι δεν γνωρίζει τίποτα για το έγκλημα που τον πρόδωσαν οι αντιπρόσωποί του. Ο λαός είναι αυτός που ενώ γνωρίζει τα λαμόγια τα υπερψηφίζει. Ο λαός είναι αυτός που απέχει και αφήνει την αίρεση των αιρετών στους υπόλοιπους που θα πάνε να ψηφίσουν και μετά τα σκούζει σε όλους τους τόνους για τα κακώς κείμενα.
Ας το καταλάβουν όλοι:
Κανείς δεν έχει δικαίωμα να μην έχει γνώμη . Οι αρχαίοι θεωρούσαν ως ΑΧΡΕΙΟ τον πολίτη που απείχε των κοινών. Εδώ η ΝΕΟΤΑΞΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ, έχει αναγάγει σε δείγμα.....ΥΓΕΙΑΣ την αποχή!
Αιώρα που αιωρούσε τον απέχοντα και μέλας όφις ος τον έδακνε! (!)
Πάντως οι αιρετοί είναι εικόνα του λαού. Αν ο λαός αποτελείται σε πλειονότητα από λαμόγια γιατί και οι αιρετοί του να είναι άξιοι; Μήπως ψηφίζει με αξιοκρατικά κριτήρια; Μήπως ζυγίζει με βιογραφικά , προσφορά, ήθος κτλ ; Η έκφραση «τοιούτος έπρεπεν ημίν Αρχιερεύς» τί δηλοί; Το πολίτευμα της ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΗΣ Προεδρευομένης Δημοκρατίας τί περιθώρια έχει; Μπορούν οι εχέφρονες πολίτες να εναποθέσουν την εκλογή των αιρετών τους στους λαθρομετανάστες και στους πλάνητες ρομά; Ταυτοχρόνως έχουν ηθικό δικαίωμα να διαμαρτύρονται για τις λαμογιές της πολιτικής;
Ας το κλείσουμε το σημείωμα, διότι παρατράβηξε και όποιος καταλαβαίνει, κατάλαβε:
Εκλέγουμε αντιπροσώπους που θα έχουν υπερενισχυμένες αρμοδιότητες για ζωτικά θέματα της καθημερινότητάς μας αλλά και τους μέλλοντός μας. έχει κάποιος δικαίωμα να αναθέσει την διαχείριση των κοινών σε ΜΕΤΡΙΟΥΣ Ή ΛΑΜΟΓΙΑ; Το πολιτικό λάθος ισοδυναμεί με κάτι ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΓΚΛΗΜΑ!
Οι πολίτες οφείλουν να εκλέξουν τους αρίστους που είναι ΛΙΓΟΙ, ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ
Αυτό είναι το πραγματικό πρόβλημα του πολίτη.
Αποχή -λευκό -άκυρο, είναι τουφεκιές στον αέρα στον γάμο του Καραγκιόζη κι όσοι το καταλάβουν το κατάλαβαν!

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μακράν η καλύτερη τοποθέτηση που έχω διαβάσει για το θέμα εδώ ακι πολύ καιρο!!!! Πρέπει, όμως, φίλε Γιάννη, να κινηθούμε και εμείς για να μπορέσουμε να αλλάξουμε τις διαθέσεις κάποιων που τους βολεύουν όλα όσα βάλεις εναντίον τους!!!!!!!!!
Γιώργος Παναγιωτόπουλος
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ο Κομματικός δεν είναι ικανός και ο ανεξάρτητος είναι; Και βέβαι ο ανεξάρτητος είναι, γιατί ο κομματικός θα κάνει ό, τι του κατέβει του Σαμαρά και του άλλου του Καπετάν Βασίλη.
Ο χρήστης Γιάννης Πλατάρος είπε…
Για να κάνει ένας ό,τι του κατέβει του Σαμαρά και του Καπετάν Βασίλη, θα πρέπει να έχει δείξει δείγματα ότι γίνεται υποχείριο τρίτων. Τέτοια ΔΕΝ υπάρχουν , γι αυτό κια τον ακολουθεί ο συγκεκριμένος κόσμος από υποψηφίους. Επίσης:
Ο δήμαρχος κρίνεται από το αν μεριμνά για την καλή αποκομιδή , διάθεση κια διαχείρηση των σκουπιδιών, των λυμάτων , από το πόσο καλά διαχειρίζεται το ποράσινο, τον πολιτισμό και τέλος πόσο καλά διαχειρίζεται και προωθεί το μέγα θέμα της ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ. Σε αυτά τα θέματα που κρίνονται όλοι οι αιρετοί Δήμαρχοι, λές να υπάρχει κομματική παρέμβαση; Θα του πει ο Σαμαράς να μην κάνει καλά την δουλειά του στην Ύδρευση -αποχεύτεση, κοινωνικές Υπηρεσίες κτλ από την ποιότητα των οποίων ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΥΠΕΔΕΙΞΕ;
Δεν τελάθηκε κανένας για να του λέει ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ!
Βεβαίως εσείς υπονοείτε άλλα!
Να τα γράψετε κύριε ανώνυμε τα που υπονοείτε, να σας απαντήσω!
Ευχαριστώ!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κατ' αρχάς συγχαρητήρια που το σχόλιό μου δεν διεγράφη, αλλά θέλησες κιόλας να απαντήσεις. Στο θέμα μας τώρα. Φυσικά και υπάρχουν δείγματα! Πιστεύω ότι όλοι όσοι παρευρέθησαν στο προτελευταίο δημοτικό συμβούλιο με θέμα τη "Δημιουργία ή όχι και αν ναι, πώς;" του περιβόητου δρόμου θυμούνται τη γνώμη του κυρίου Αναστασόπουλου. Εξαιρώντας και το γεγονός ότι ξαφνικά ο κύριος Σαμαράς έδωσε χρίσμα σε κάποιον υποψήφιο που δεν έχει ζήσει ποτέ εντός του Δήμου Μεσσήνης. Αλλά ας μη διαφωνούμε μέσω του blog, καλύτερα να παρακολουθήσουμε τα αποτελέσματα των εκλογών. Οι κάτοικοι της Μεσσήνης είναι αυτοί που θα αποφασίσουν.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΡΙΤΗ συνέχεια σε ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ (μη υποδειγματικές) απαντήσεις σε μελέτες περίπτωσης για υποψηφίους Διευθυντές Σχολικών μονάδων.

συνέχεια σε ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ (μη υποδειγματικές) απαντήσεις σε μελέτες περίπτωσης για υποψηφίους Διευθυντές Σχολικών μονάδων.

Υποψήφιοι διευθυντές Σχολικών μονάδων: Θέμα 1ον Μελέτη περίπτωσης! (Θα εμπλουτίζεται καθημερινά με ενδεικτικές απαντήσεις)