Αρνητική Κατακόρυφη Βαροβαθμίδα....

Κατεβαίνοντας τον Ταΰγετο, δεν μπορείς να μην χαζέψεις  το χειμωνιάτικο δειλινό. Είναι μαγικό, όπως και η Ανατολή καθ΄οδόν προς Σπάρτη. Βλέποντας όμως τα περίεργα συννεφάκια ξύνεις τις μετεωρολογικές σου γνώσεις , θυμάσαι τις Λατινικές τους ονομασίες και  τις Ελληνικές. Σωριτομελανίες κουμουλόνυμους ... Σκέφτομαι γιατί ο Μεγάλος Ζωγράφος αφήνει ίχνη και ουρίτσες, σκέφτομαι το χρώμα του Ουρανού , τον νόμο του Ράϊλεϋ , την σκέδαση που είναι αντιστρόφως ανάλογη της τετάρτης δυνάμεως του μήκους κύματος της ακτινοβολίας, που εξαφανίζει το κόκκινο και επικρατεί το μπλέ, ενώ το δήλι, που περνά από παχύ στρώμα ατμόσφαιρας, παραγίνεται η ανώμαλη ανάκλαση και ξανάρχεται το κόκκινο. Βέβαια, κάποιοι ανατριχιάζουν στην ιδέα ότι σκέφτομαι φυσικούς νόμους σε ρομαντικές στιγμές, αλλά μόλις είδα ένα φίδι καπνού να σέρνεται στην Μακαρία αγρίεψα και είπα γιατί δεν διακόπτεται η λειτουργία του ρυπαντή λόγω αρνητικής βαροβαθμίδας. Σκέφτηκαν να γράψω ένα σημείωμα στο μπλόγκ. Στο δρόμο όμως η Σειρήνα Πέγκυ Ζήνα , με έκανε να το ξεχάσω. Θυμώνουν ότι κάτι είπα να θυμηθώ, αλλά το .....ξέχασα! Στο αεροδρόμιο όμως η μυρωδιά από λιοκόκκι μου επανέφερε στην μνήμη το να γράψω το παρόν σημείωμα!
Να εξηγήσουμε την αρνητική βαροβαθμίδα. Είναι φυσιολογικό, με το που ανεβαίνουμε σε ύψος, να πέφτει η ατμοσφαιρική πίεση. Αυτό περιγράφεται μαθηματικά με την σχέση dp/dh  < 0 Δεν φοβόμαστε τις μαθηματικές περιγραφές, αυτό απλώς λέει, ότι αυξανομένου του ύψους πέφτει η ατμοσφαιρική πίεση. Και όχι μόνο, αλλά αυξανομένου του ύψους πέφτει και η θερμοκρασία . Ξέρουμε μάλιστα και την φυσιολογική τιμή γι αυτό: dθ/dh. Είναι 0,6 βαθμοί Κελσίου ανά 100 μέτρα ύψους. Καμιά φορά γίνεται «θερμοκρασική αναστροφή» και αντί να φύγει η αέρια ρύπανση προς τα πάνω, παγιδεύεται και σχηματίζει το γνωστό νέφος της Αθήνας. Παλαιά ήταν έντονο το φαινόμενο, τώρα με τα καταλυτικά και τις κατοστάρες βενζίνες, το φαινόμενο έχει υποχωρήσει. Στη Μεσσήνη όμως όχι , διότι είναι εποχικό και τακτικό φαινόμενο. Έχουμε το καλύτερο λάδι του κόσμου στην πιο εξευτελιστική τιμή και παράγουμε και Πυρηνέλαιο. Και τρώμε στην μάπα και τον διαλύτη το βενζόλιο που κάνει την εκλεκτική εκχύλιση , το οποίο δεν ανακυκλώνεται όλο αλλά διαφεύγει. Και ενώ οι όροι οι περιβαλλοντικοί λένε για μετεωρολογικούς σταθμούς και για παύση λειτουργίας όταν οι μετεωρολογικές συνθήκες δεν ευνοούν την ανύψωση του καπνού, εμείς έχουμε σύρσιμο του φιδιού με τον δυνητικό  καρκίνο μέσα στις κατοικημένες περιοχές. Εκτός αν κάνουμε λάθος και το βενζόλιο ανακυκλώνεται 100% ή το εργοστάσιο σταματά όταν δεν επικρατούν οι βόρειοι και νότιοι συνήθεις άνεμοι. .....
Τα παραπάνω είναι τραγικά. Τις αποφάσεις τις παίρνουν οι Δημοτικές και Νομαρχιακές αρχές. Ξέρουν όμως τι γίνεται;  Λ.χ. ξέρουν τι πάει να πει διοξίνη από κάψιμο σκουπιδιών; Έβλεπα έναν «αυτοδιοικητικό» σκαλωμένο με την ρύπανση του Αρι ποταμού να πετάει απίθανες Ελληνικούρες. έβγαινε σε κανάλια και έλεγε να εξετάσει γιατί το νερό είναι λευκό (γαλάκτωμα) Γέλαγα και έκλαιγα. τώρα όμως σκέφτομαι τα ΖΩΑ που δεν ήλθαν να ψηφίσουν και εναπόθεσαν σε αγραμμάτους να διαχειρίζονται την Δημόσια Υγεία. Δια της αποχής.
Δυστυχώς οι απέχοντες των εκλογών πολίτες είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΚΤΗΝΗ και δεν μπορώ να το εξηγώ συνέχεια σε σημειώματα.....
Εν τω μεταξύ, ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΤΗΝΗ που δια παραλήψεως ψήφου άφησαν να εκλεγούν σε υπεύθυνες θέσεις άσχετοι αγράμματοι, ανεκπαίδευτοι, ανίκανοι , άπειροι, θα σκούζουν σαν μωρές παρθένες που έμειναν έξω του νυμφώνος όταν  δουν τις πρώτες επιπτώσεις των παραλήψεών τους!
Το γνωστό και  έτσι και γιουβέτσι και κοκορέτσι και στουπέτσι ...
Το Ζουράρειον συναμφότερον των Νεοελλήνων.....
Οι Αντιφάσεις μας..........

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΡΙΤΗ συνέχεια σε ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ (μη υποδειγματικές) απαντήσεις σε μελέτες περίπτωσης για υποψηφίους Διευθυντές Σχολικών μονάδων.

συνέχεια σε ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ (μη υποδειγματικές) απαντήσεις σε μελέτες περίπτωσης για υποψηφίους Διευθυντές Σχολικών μονάδων.

Υποψήφιοι διευθυντές Σχολικών μονάδων: Θέμα 1ον Μελέτη περίπτωσης! (Θα εμπλουτίζεται καθημερινά με ενδεικτικές απαντήσεις)