Το άχθος αρούρης πολιτικό ζώον , ο απέχων πολίτης.

Ο Θουκυδίδης στον επιτάφιο, τον λέει «Αχρείο» ήτοι άχρηστο , αχρείαστο, βαρίδι.  Αυτό το αναίσχυντο πολιτικό ζώον (με την νεοελληνική σημασία) εκχωρεί την ιερή του υποχρέωση επιλογής των αρίστων (δεν ομιλώ για δικαίωμα, είναι υποχρέωση) στους άλλους, σε όσους πάνε και ψηφίσουν
Ποίοι πάνε και ψηφίζουν (υπενθυμίζω)
1. Ενεργοί πολίτες.
2. Μη ενεργοί πολίτες, αλλά ψηφίζοντες.
3. Μορφωμένοι πολίτες.
4. μη μορφωμένοι πολίτες.
5. Χρηματιζόμενοι ψηφοφόροι (δεν είναι μόνο αθίγγανοι, υπάρχουν και πολλοί «λαϊκοί»)
6. Μη χρηματιζόμενοι, αλλά εκβιαζόμενοι οικονομικώς πολίτες (είναι αρκετό ποσοστό)
7. Συγγενολόϊ υποψηφίων.
8. Οι ίδιοι οι υποψήφιοι.
9. Τα κομματόσκυλα.
10. Γιαγιάδες και παππούδες υπερήλικες, με Αλτσχάϊμερ, με εγκεφαλικά, παλαιά και πρόσφατα.
Υπάρχουν κι άλλες κατηγορίες από τις παραπάνω, αλλά λίγο πολύ τις καλύπτω σχεδόν όλες.
Το ΖΩΟΝ που απέχει ΕΚΧΩΡΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΙΕΡΟ και στους ανίερους του παραπάνω καταλόγου. Το εκχωρεί και τους ενεπιστεύεται, ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΓΙ ΑΥΤΟΝ ΣΕ Ο,ΤΙ ΑΦΟΡΑ ΑΥΤΟΝ!
Αυτά τα ΖΩΑ, θεωρούν ότι έχουν .....πολιτική άποψη!
Αυτά τα ζώα νομίζουν ότι είναι .....έξυπνα!
Αυτά τα πολιτικά κτήνη, θεωρούν, ότι με το αφήνουν να εκλέγονται εική και ως έτυχεν τυχάρπαστοι, λαμόγια, ανέντιμοι, ψεύτες, κλέφτες, διαφθορείς, κομπιναδόροι, φεσαδόροι, τρακαδόροι,  μιζαδόροι, αγράμματοι, αστοιχείωτοι, απολίτιστοι, άσχετοι, γελοίοι, δεν ....ευθύνονται! Αν βεβαίως δι΄ αυτού, έχουν σκοπό να ευτελίσουν το πολιτικό σύστημα, πάλι γελιούνται, αφού όσοι προβλέπεται, θα εκλεγούν. Το σύστημα το πολιτικό που έχουμε, προβλέπει την καταβαράθρωση του , μόνο από τους πολίτες και μόνο από τους εκπροσώπους του. Αυτό είναι η δημοκρατία. Και σε όποιον αρέσει. Τα προειρηθέντα ΖΩΑ λοιπόν , είναι ΣΥΝΕΝΟΧΑ στις κλοπές δημοσίου χρήματος,στον εκμαυλισμό των ψηφοφόρων, στην φθορά της πολιτικής ζωής, συνευθύνονται για την ύπαρξη μιζαδόρων υπουργών, για την όποια διαφθορά στην πολιτική ζωή του τόπου. Τα ΖΩΑ αυτά ευθύνονται ΟΧΙ ΔΙΑ ΠΡΑΞΕΩΣ, ΑΛΛΑ ΔΙΑ ΠΑΡΑΛΗΨΕΩΣ! Ο ψηφίζων ενεργά , ευθύνεται ΔΙΑ ΠΡΑΞΕΩΣ για το αποτέλεσμα της κάλπης και ο απέχων, ΔΙΑ ΠΑΡΑΛΗΨΕΩΣ. Και  ο μεν συμμετέχων ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ο απέχων, ως ΖΩΟΝ (+1/2 του ζώου) επιτρέπει στο σύστημα να διατηρεί ΤΑ ΑΛΛΑ ΖΩΑ!
Ο απέχων το ΖΩΟΝ, συνήθως κριτικάρει το σύστημα ΕΞΑΙΡΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ, ΜΗ ΦΑΝΤΑΖΟΜΕΝΟΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΟ & ΠΡΟΒΛΕΨΙΜΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ!!!
Το ΖΩΟΝ αυτό, δεν μπορεί να καταλάβει, ότι ΜΕΤΕΧΕΙ ΔΙΑ ΠΑΡΑΛΗΨΕΩΣ ΚΑΙ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΕΝΕΚΑ ΤΑΥΤΗΣ!
Φυσικά κανένα ΖΩΟΝ δεν μπορεί να καταλάβει ότι ΕΙΝΑΙ ΖΩΟΝ και πιθανώς οι παρούσες σκέψεις μου δεν μπορούν να μεταβάλουν ούτε κατ΄ ελάχιστον την ΖΩΏΔΗ, συμπεριφορά των  αχρείων κτηνών, των αχθών αρούρης. Τα πραγματικά κτήνη είναι χρήσιμα, αφού υποβαστάζουν βάρη , είναι αχθοφόρα , ενώ τα άλλα είναι βαρίδια της Γης, τα άχθη αρούρης.
Ώστε, τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΤΗΝΗ, είναι απείρως πιο χρήσιμα από τα ΑΠΕΧΟΝΤΑ ΖΩΑ!
Και βεβαίως οι μετέχοντες των εκλογών και χρηματιζόμενοι πολίτες με 50-ευρα, είναι πολλαπλασίως και δη εκατομμυριάκις  ενεργότεροι ανώτεροι και πλέον συνειδητοποιημένοι πολίτες από τα ΑΠΕΧΟΝΤΑ ΚΤΗΝΗ, τα οποία παριστάνουν ότι είναι μέλη της......κοινωνίας μας!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΡΙΤΗ συνέχεια σε ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ (μη υποδειγματικές) απαντήσεις σε μελέτες περίπτωσης για υποψηφίους Διευθυντές Σχολικών μονάδων.

συνέχεια σε ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ (μη υποδειγματικές) απαντήσεις σε μελέτες περίπτωσης για υποψηφίους Διευθυντές Σχολικών μονάδων.

Υποψήφιοι διευθυντές Σχολικών μονάδων: Θέμα 1ον Μελέτη περίπτωσης! (Θα εμπλουτίζεται καθημερινά με ενδεικτικές απαντήσεις)