Μαύρο χιούμορ(;) του ΥΠΔΒΜΘ σε σχέση με οδοιπορικά Συνεδρίου της ΕΜΕ στην Χαλκίδα,

11/12/2010 - 10:15
του Γιάννη Πλατάρου.
Μαθηματικού

Πρόσφατα, το ΥΠΔΒΜΘ, απέστειλε την 149516/Γ2 /25-11-2010 εγκύκλιο όπου αναγνωρίζει 3 μέρες οδοιπορικά για το περατωθέν Συνέδριο της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας στην Χαλκίδα στις 19, 20 και 21 Νοεμβρίου. Όμως, όσοι πήγαν φέτος στην Χαλκίδα πήγαν με....«χωρίς δαπάνη για  το Δημόσιο» όπως μονοτόνως γράφουν πλέον τα έγγραφα εγκρίσεως μετακινήσεων. Τί σημαίνει όμως η σύζευξη  «ορίζεται διαμονή μέχρι 3 μέρες οδοιπορικά και έξοδα» και «χωρίς δαπάνη για το Δημόσιο;» Την απάντηση στο φαινομενικά σόλοικο και αντιφατικό, την δίνει το ίδιο το έγγραφο, το οποίο παρακάτω γράφει «....εφ΄όσον έχει προβλεφθεί και υπάρχει σχετική πίστωση...» Τι λοιπόν θα πάρουν οι προστρέξαντες στο Συνέδριο στην Χαλκίδα με επίγνωση ότι πάνε «χωρίς δαπάνες του Δημοσίου;»
Ας  δούμε τι έγινε:

 Πιθανόν πέταξαν τις αποδείξεις διοδίων, αφού γνώριζαν εκ των προτέρων ότι δεν δικαιούνται αποζημιώσεως. Την απόδειξη του ξενοδοχείου όμως μάλλον την έχουν κρατήσει, αφού εκπίπτει από την φορολογία! Φαινομενικά, έχουν περισώσει μέρος της δαπάνης τους. Είναι όμως έτσι; Αμ....δε!  Εδώ και ένα χρόνο, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, έχει δώσει αυστηρές εντολές, να μην εγκρίνονται δαπάνες για μετακινήσεις αν δεν υπάρχουν πιστώσεις. Μετακίνηση που έγινε εντός του έτους και δεν  φθάνουν οι πιστώσεις για να πληρωθεί, δεν μεταφέρεται στο επόμενο έτος, αλλά απλώς....δεν πληρώνεται τοτέ! Το προηγούμενο έχει ήδη εφαρμοστεί παντού (εκδρομές, κτλ ) . Η ΟΛΜΕ το έχει καταγγείλει επανειλημμένως, αλλά ουδείς συγκινείται....

Και ερχόμαστε στο (μαύρο) χιούμορ του Υπουργείου : Είναι δυνατόν να υπάρχουν πιστώσεις οδοιπορικών τον τελευταίο μήνα του χρόνου τον Δεκέμβριο, όταν δαπάνες οδοιπορικών παλαιά καθυστερούσαν μέχρι και 3 χρόνια από διαδοχικές μεταφορές στα επόμενα έτη; Το Υπουργείο δεν  λέει αν υπάρχουν πιστώσεις (δεν είναι δυνατόν να ξέρει κι όλας) γι αυτό αναφέρει την φράση «εφ΄όσον υπάρχουν και έχουν προβλεφθεί».
 
Προκύπτει λοιπόν η απορία:
Υπάρχει έστω και ένας σύνεδρος εν Ελλάδι ο οποίος θα πάρει από «τα εντελλόμενα» αποζημίωση; Η κοινή λογική λέει «ούτε ένας!» Συνεπώς, πράγματι το Υπουργείο έχει αυξημένη αίσθηση του χιούμορ, εκτός αν έχουμε πέσει σε μεγάλη πλάνη εξ αιτίας κρίσιμης πληροφορίας που  αγνοούμε. Στο δικό μας νομό (Μεσσηνία) σε σχετική ερώτηση σε αρμόδιο αν υπάρχει κάποια περίπτωση να υπάρξει αποζημίωση ώστε να μην κατατεθούν τζάμπα τα πολλά δικαιολογητικά (χιλιομετρικές βεβαιώσεις καταστάσεις, παραστατικά κτλ ) η απάντηση ήταν αρνητική του τύπου «ξεχάστε το» . Επειδή όμως πρέπει να είμαστε καλής πίστεως, ας αφήσουμε και ένα παράθυρο λάθους ένεκα κάποιας παραμέτρου  που δεν γνωρίζουμε, η οποία να δικαιολογεί σε μήνα Δεκέμβριο ύπαρξη πιστώσεων σε ένα νομό για πληρωμή οδοιπορικών και να πληρωθεί έστω και ένας Σύνεδρος!


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΡΙΤΗ συνέχεια σε ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ (μη υποδειγματικές) απαντήσεις σε μελέτες περίπτωσης για υποψηφίους Διευθυντές Σχολικών μονάδων.

συνέχεια σε ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ (μη υποδειγματικές) απαντήσεις σε μελέτες περίπτωσης για υποψηφίους Διευθυντές Σχολικών μονάδων.

Υποψήφιοι διευθυντές Σχολικών μονάδων: Θέμα 1ον Μελέτη περίπτωσης! (Θα εμπλουτίζεται καθημερινά με ενδεικτικές απαντήσεις)