Πανεπιστημιακό άσυλο: Η απόλυτη γελοιοποίηση μιας έννοιας -φάντασμα.

Η νομοθετική πρωτοβουλία της ΝΔ και του Προέδρου της κ. Αντώνη Σαμαρά για την κατάργηση του Πανεπιστημιακού Ασύλου, σε μια μερίδα κόσμου (αριστερού) φαντάζει ανίερη, σε μια άλλη αδιάφορη και σε μια άλλη εύλογη. Σε μένα προσωπικά φαντάζει σωστή μεν, αλλά κάπως αναιτιολόγητη σε κάποια καλής πίστεως μερίδα κόσμου, που εισπράττει επί πολλές δεκαετίες αριστερίστικη σπέκουλα!
Να γίνω σαφής:
Για να καταργηθεί το άσυλο, όπως προβλέπει η νομοθετική πρωτοβουλία της ΝΔ (σωστή επαναλαμβάνω) πρέπει πρώτα να .....υπάρχει! Λίγοι γνωρίζουν ότι το άσυλο ελεύθερης διακίνησης ιδεών και έρευνας δεν υπάρχει! Να ξεκαθαρίσουμε κάτι που γνωρίζουν όλοι. Έρευνα στην Ελλάδα ΔΕΝ υπάρχει, άρα δεν έχει νόημα και το αντίστοιχο άσυλο! (Το ξέρω ότι είμαστε για τα καρναβάλια, αλλά έτσι είναι!) Θα μπορούσε βεβαίως να υπάρξει ....έρευνα (στο άδηλο μέλλον!) αλλά τότε η δημοκρατία μας η ίδια το κατοχυρώνει! Δεν είμαστε θεοκρατικό καθεστώς, έχουμε θεσμούς , άρα το άσυλο της έρευνας , έτσι κι αλλιώς είναι κατοχυρωμένο!  
Τί γίνεται όμως με την ελεύθερη διακίνηση ιδεών; Εδώ υπάρχει πρόβλημα! Αν πάει να ομιλήσει μη αριστερός σε κάποιο ΑΕΙ-ΤΕΙ , τότε ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ! Οι φασίστες ακροαριστεροί (έχουμε πολλούς τέτοιους) θα σου απαγορεύσουν βάναυσα το δικαίωμα λόγου. θα σε λοιδορήσουν, τυχερός θα είσαι αν σε γιαουρτώσουν μόνο και αν δεν σε προπηλακίσουν....Αυτά γίνονται στα Ελληνικά Πανεπιστήμια εν έτει 1976, 1977, 1978 , 1979, 1980, 1981, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008, 2009 . Γράφω τα έτη που έχω ιδίαν αντίληψη, καθώς ήμουν μέσα σε ΑΕΙ ως φοιτητής ή επιμορφούμενος.Γνωρίζω και για τα υπόλοιπα από τις εφημερίδες.  Θυμάμαι μάλιστα ένα πολύ παλιό περιστατικό στην Νομική, όπου ο δήμαρχος Υμηττού Ανδρέας Λεντάκης (αείμνηστος, ο «Αδρέας» του τραγουδιού του Μίκη που κτυπούσαν στην ταράτσα της οδού Μπουμπουλίνας) όπου είχε μια διάλεξη για την θέση των γυναικών στην Ιστορία και στην προϊστορία. (Γνησίως επιστημονική ομιλία) ΔΕΝ ΦΑΝΤΑΖΕΣΘΕ ΤΙ ΒΡΙΣΙΔΙ ΕΙΣΕΠΡΑΞΕ! («Φτου΄σου αλήτη, ρεφορμιστή, αναθεωρητή, πουλημένε....» κτλ ) Όλα αυτά εν ονόματι του ασύλου, όπου ο κάθε τσόγλανος, μπορούσε να υβρίζει σκαιώς ένα ζωντανό μύθο που ανέλυε ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ, σε προγραμματισμένη ομιλία, προαιρετικής παρακολούθησης!
Η ΝΔ, έχει μεγάλη ευθύνη να αναδείξει ΤΗΝ ΚΡΑΤΟΥΣΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ στα Πανεπιστήμια, όπου ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΙΔΕΩΝ!
Ποιός άλλωστε την...γνωρίζει την δημοκρατία που θα την κάνουν πράξη στα ΑΕΙ οι νεαροί των αριστερών (ΙΔΙΩΣ) παρατάξεων.....

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΡΙΤΗ συνέχεια σε ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ (μη υποδειγματικές) απαντήσεις σε μελέτες περίπτωσης για υποψηφίους Διευθυντές Σχολικών μονάδων.

συνέχεια σε ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ (μη υποδειγματικές) απαντήσεις σε μελέτες περίπτωσης για υποψηφίους Διευθυντές Σχολικών μονάδων.

Υποψήφιοι διευθυντές Σχολικών μονάδων: Θέμα 1ον Μελέτη περίπτωσης! (Θα εμπλουτίζεται καθημερινά με ενδεικτικές απαντήσεις)