Ο Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος, δεν χωρούσε στο αριστερό μοντέλο του Καπιταλισμού!

Και δεν χωρούσε, διότι «είχε για να κουκουλώσει όλο τον κόσμο» και ήταν .....απλός, προσηνής, μιλούσε σε όλους, ευπροσήγορος, ήταν ευγενικός, άκουγε τον συνομιλητή του ανεξαρτήτως οικονομικής επιφανείας, συναγελαζόταν με όλους, διήγε μη προκλητικό βίο, δεν προκαλούσε επ΄ουδενί, δεν επιδίδετο σε βερμπαλισμούς, έκανε μόνο ΕΡΓΑ, απαντούσε μόνο με έργα, στις συκοφαντίες (λ.χ. για μη οικολογικές ευαισθησίες) έβαζε τις πλέον οικολογικές προδιαγραφές στα έργα του  και απέκδυε τους ιδιοτελείς ή κακής πίστεως επικριτές του και γενικώς ήταν ένας άνθρωπος , απλός, των έργων, της πράξης, της δράσης, της προσφοράς, της τιμής στην γενέτειρα και της μνήμης θανάτου. Εξηγώ το τελευταίο. Όλοι όσοι έχουν ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΘΝΗΤΟΙ, είναι απλοί , προσηνείς, ταπεινοί, όσα κι αν έχουν, ΔΙΟΤΙ ΞΕΡΟΥΝ! Ο εκλειπών , φαίνεται να είχε αυτή την ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΙΔΕΙΑ, αφού όλοι θεωρητικώς γνωρίζουν ότι «πάντα ματαιότης τα ανθρώπινα» λίγοι το κάνουν πράξη..........
Να ζήσουν οι οικείοι του, οι συνεργάτες του, να συνεχίσουν το παράδειγμά του, να τον θυμούνται, να παραδειγματίζονται, να παραδειγματιζόμαστε όλοι, να γινόμαστε όσο μπορούμε καλύτεροι (=χρησιμότεροι για τους δικούς μας και για το περιβάλλον μας)
Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Μεσσηνίδος Γαίας ή της   Αττικής Γης που θα τον σκεπάσει. Η Ελλάδα έτσι κι αλλιώς είναι μόνο μία για τον πολίτη του Κόσμου, πλην γνήσιο έλληνα, Μεσσήνιο, Διαβολιτσιώτη,  Καπετάν -Βασίλη...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΡΙΤΗ συνέχεια σε ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ (μη υποδειγματικές) απαντήσεις σε μελέτες περίπτωσης για υποψηφίους Διευθυντές Σχολικών μονάδων.

συνέχεια σε ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ (μη υποδειγματικές) απαντήσεις σε μελέτες περίπτωσης για υποψηφίους Διευθυντές Σχολικών μονάδων.

Υποψήφιοι διευθυντές Σχολικών μονάδων: Θέμα 1ον Μελέτη περίπτωσης! (Θα εμπλουτίζεται καθημερινά με ενδεικτικές απαντήσεις)