Πετυχημένη η διάλεξη του κ. Γρηγόρη Καλογερόπουλου στο Φαραί Παλάς

Ενδιαφέρον παρουσίασε η διάλεξη του κ. Γρηγόρη Καλογερόπουλου χθες το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου στο Φαραί Παλάς. Ο Πρόεδρος του Μαθηματικού Τμήματος της Αθήνας και Πρόεδρος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, αναφέρθηκε σε διάφορα μαθηματικά προσομοιόματα ( όπως κατά τον μέγιστο Τάσιο πρέπει να λέγονται τα μοντέλα Ελληνιστί) απλούστερα ή σύνθετα τα οποία  προσομοίωνουν καταστάσεις από διάφορους τομείς του επιστητού και χρησιμοποιούσαν από απλά μαθηματικά έως πολύπλοκα, γραμμικά ή και μη γραμμικά ή και οδηγούντα σε χάος! Τα μαθηματικά αυτά, δεν είναι πάντα αυτά που έχουμε συνηθίσει να αποκαλούμε «εφαρμοσμένα» αφού και θεωρητικά μαθηματικά μπαίνουν απρόσμενα στα αιτιοκρατικά  προσομοιόματα -υποδείγματα-πρότυπα - μοντέλα .
Ενδιαφέρον παρουσίασαν και κάποια στοιχεία που έδωσε στους ακροατές ο κ Καλογερόπουλος, όπου κατήγγειλε την κακή πίστη έως και δόλια αντιμετώπιση των κεντρικών ΜΜΕ της Αθήνας σχετικά με ειδήσεις που αφορούν τα Πανεπιστήμιά μας. Συγκεκριμένα ανέφερε, ότι παρουσίασαν με πομπώδεις τίτλους την... «αξιολογική καταβαράθρωση» του Πανεπιστημίου Αθηνών, «κατά 100 θέσεις πιο κάτω» ξεχνώντας να αναφέρουν, ότι η «καταβαράθρωση» έγινε επί αξιολογήσεως 16.000 Πανεπιστημίων Παγκοσμίως και από την 160 η θέση «πέσαμε» στην 260η (ΕΠΙ ΔΕΚΑΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ!!!) Μάλιστα απεσιωπήθη και ο λόγος της «καταβαράθρωσης» αφού ένα κριτήριο στο οποίο όντως πιάσαμε πάτο ήταν η έρευνα η οποία ως γνωστόν δεν χρηματοδοτείται στην Ελλάδα σχεδόν καθόλου και με την γνωστή οικονομική κρίση μηδενίστηκε και το ποσόν.
Στην συνέχεια είπε ο κος Καλογερόπουλος για την Πανευρωπαϊκή Μαθηματική Ολυμπιάδα Φοιτητών, όπου το Μαθηματικό της Αθήνας πήρε την 16η θέση στην Ευρώπη, πάνω από το περιώνυμο Χάρβαντ, από πανεπιστήμια της Γαλλίας, Ρωσίας, κ .ά. Τόνισε δε και με ιδιαίτερη έμφαση,  ότι  το επίπεδο των Πανεπιστημιακών καθηγητών είναι σαφώς πολύ πιο πάνω από το μέσο επίπεδο των Γερμανών Γάλλων και άλλων Ευρωπαίων . Χαρακτηριστικά ανεφέρθη στον αριθμό των βιβλιογραφικών αναφορών που γίνονται σε Έλληνες  συγγραφείς και ο οποίος έχει τετραπλασιαστεί τα τελευταία 6-7 χρόνια επί ημισείας αυξήσεως στην Ευρώπη και πολύ μικρότερης στις Χώρες του ΟΟΣΑ . Είπε επίσης και για τον δημοσιευόμενο αριθμό εργασιών ανά 1.000.000 κατοίκους που είναι το 800 έναντι πολύ μικροτέρου σε άλλα προηγμένα κράτη όπως η Ιαπωνία κ. ά. 
Υπέδειξε δηλαδή ο κ. Καλογερόπουλος την άλλη Ελλάδα την οποία σκόπιμα αγνοούν τα κατευθυνόμενα μέσα Συλλογικής αποβλάκωσης που βλέπουμε στις οθόνες των τηλεοράσεών μας. 
Ζήτησε επίσης και την βοήθεια όλων για την διοργάνωση του ετήσιου τακτικού Συνεδρίου του 2012 σε Καλαμάτα και Μεσσήνη.
Στην εκδήλωση παρευρέθησαν : Ο Δήμαρχος Μεσσήνης κος Στάθης Αναστασόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης κος Κωνσταντίνος Ρούτσης, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας κος Κωνσταντίνος Βασιλόπουλος , ο Προϊστάμενος του 2ου Γραδείου Δευτεροβάθμιας Μεσσηνίας κος Παναγιώτης Σικαλιάς, επίσης ο ομόλογός του του 1ου Γραφείου Κυπαρισσίας  κος Γιαννόπουλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Καλαμάτας κος Σταμάτης Μπεχράκης, ο Αρχισυντάκτης της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ κος Ηλίας Μπιτζάνης  όπως και πλήθος εκλεκτών συναδέλφων Μαθηματικών και άλλων Επιστημόνων, νέων και παλαιότερων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΡΙΤΗ συνέχεια σε ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ (μη υποδειγματικές) απαντήσεις σε μελέτες περίπτωσης για υποψηφίους Διευθυντές Σχολικών μονάδων.

συνέχεια σε ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ (μη υποδειγματικές) απαντήσεις σε μελέτες περίπτωσης για υποψηφίους Διευθυντές Σχολικών μονάδων.

Υποψήφιοι διευθυντές Σχολικών μονάδων: Θέμα 1ον Μελέτη περίπτωσης! (Θα εμπλουτίζεται καθημερινά με ενδεικτικές απαντήσεις)