Κάντε την επανάσταση της Πληροφορικής νωρίς, σωστά, καθολικά, ΤΩΡΑ!

25/04/2011 - 08:15

Κάντε την επανάσταση της Πληροφορικής νωρίς, σωστά καθολικά,   ΤΩΡΑ!

Γιάννης Π. Πλατάρος -Μαθηματικός
Όλοι ξέρουμε (ή κάποιοι ακόμα υποψιάζονται) ότι τα ψέματα έχουν τελειώσει και  πως ή θα  σωθούμε ως Κράτος (και ως Έθνος) ή θα πάμε αύτανδροι στον πάτο της Ιστορίας  κι ας λέει το γνωστό  εμβατήριο πως«η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει».  Εξ άλλου αυτό αναφέρεται σε  εξωτερικό εχθρό και όχι στην  χρόνια γάγγραινα από την οποία πάσχουν σχεδόν όλα τα μέλη που απαρτίζουν το Κράτος. Τέλος λοιπόν στα ευχολόγια, πάρτε μέτρα για επιβίωση και ανάπτυξη. Ο υπογράφων  δεν κατέχει μαγικές συνταγές, αλλά βλέπει όσα μπορούν να γίνουν στον τομέα της εκπαίδευσης,  ΤΩΡΑ , αμέσως, τα οποία  είναι απολύτως εφικτά, μήπως και προλάβουμε το ξέσπασμα της λαίλαπας μιας και ακόμα πνέει  ζέφυρος…
Σύνθημα: Ελεύθερη πρόσβαση στην γνώση όλων, από όλους . Η εθνική βιβλιοθήκη και όλες οι βιβλιοθήκες του κόσμου μέσα στα σπίτια όλων των Ελλήνων. Πάρτε μέτρα τώρα:
·         Ψηφιοποιήστε όλα τα υπάρχοντα βιβλία του ΟΕΔΒ. Όλα, από ιδρύσεώς  του. Διευθετήστε νομοθετικά τα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών. Όσοι έχουν πληρωθεί επί δεκαετία για ένα τίτλο, δεν μπορούν να απαιτούν άλλα χρήματα. Όσοι έχουν εκδώσει  τίτλο από εικοσαετίας, δεν μπορούν να έχουν απαιτήσεις. Αν δεν μπορεί να παρακαμφθεί το εμπόδιο λόγω διακαίου Ε.Ε. ,  ζητείστε από τους Έλληνες πνευματικούς ανθρώπους να παραιτηθούν από τα δικαιώματά τους. Βάλτε όλα τα έργα τους στο διαδίκτυο. Μην περιμένετε την Google να το κάνει. Κηρύξτε όλους τους ευγενώς προσφερόμενους, ως   μεγάλους ευεργέτες του τόπου, τιμήστε τους μέσω Πρωθυπουργού και Προέδρου της Δημοκρατίας.
·         Επιστρατεύστε  Πανεπιστημιακούς να γράψουν συντονισμένα,  τίτλους, χρηστικά  εγχειρίδια, για όλους και για όλα, τώρα. Αναρτήστε τα στο διαδίκτυο.
·         Αναρτήστε τώρα όλες τις υπάρχουσες διπλωματικές, πτυχιακές, μεταπτυχιακές, διδακτορικές εργασίες στο διαδίκτυο. (Θα έχουμε και παράπλευρα δράματα, αλλά οι καιροί ού μενετοί!)
·          Βάλτε μια ομάδα πληροφορικών και φιλολόγων να συνεργαστούν για να φτιάξουν πρόγραμμα συντακτικής ανάλυσης σε προσαρτημένα λεξικά και να φτιάξουν το καλύτερο δυνατό πρόγραμμα μηχανικής μετάφρασης για όλες τις γλώσσες του Πλανήτη.
·         «Επιτάξτε»  όλα τα εργαστήρια Η/Υ όλων των σχολείων της Επικράτειας Χριστούγεννα –Πάσχα- απογεύματα,   για διδασκαλία εισαγωγής σε κειμενογράφο και στις Υπηρεσίες διαδικτύου για όλους τους Έλληνες, ιδίως για  τους άνω των 40 γονείς και κηδεμόνες.
·         Δωρεάν διαδίκτυο σε  όλες  τις πλατείες της Ελλάδος για όλο τον κόσμο. Αυξήστε τις ταχύτητες, γενναία εκπτωτική πολιτική στις χρεώσει διαδικτύου.
·         Βάλτε  20 κανάλια που θα παίζουν σε 24-ωρη βάση εκπαιδευτικά μαθήματα , ανακυκλούμενα περιοδικά για όλα τα επίπεδα μάθησης. Με την υπάρχουσα τεχνολογία, το κόστος μετάδοσης όλων αυτών για τις υποδομές της ΕΡΤ, είναι σχετικά, σχεδόν ΜΗΔΕΝΙΚΟ
·         Βάλτε όλο το εκπαιδευτικό και άλλο υλικό της ΕΡΤ στο  διαδίκτυο. Παρακάμψτε τα διάφορα γνωστά φαινόμενα   και αναρτήστε το στο youtube.
·         Ψηφιοποιείστε όλα τα γενικά αρχεία του Κράτους, φτιάξτε τα σχετικά DVD ανά νομό, αναπαράξτε  τα, διανείμετέ τα και απασχολείστε τους υπαλλήλους τους αλλού.
·         Θεσμοθετείστε έτσι ώστε η  απόδειξη αγοράς λάπτοπ  , να αφαιρείται από τον φόρο. Το ποσό που θα απολεσθεί, μεταφέρετέ  το,  ως  φορολογία στα κινητά.  
Τα παραπάνω,  έπρεπε να τα είχαμε κάνει χθες, αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ. Άλλως θα πάμε σε εφιαλτικότερα σενάρια που μέχρι πέρυσι μόνο ευφάνταστος σεναριογράφος νούμερου επιθεώρησης θα μπορούσε να συλλάβει. Φίλος,  με αυξημένη αίσθηση του χιούμορ, μου εκμυστηρεύετο     προσφάτως σενάρια επιστημονικής φαντασίας περί την εκπαίδευση:
-Ποια σχέση 1 προς 5 στις προσλήψεις; Μηδέν προς πέντε θα πάει για άλλα 5 χρόνια!
-Και πώς θα γίνει αυτό; Θα συνταξιοδοτηθεί τόσος κόσμος! Πώς θα καλυφθούν τα κενά;
-Απλό: +5 ώρες /εβδομάδα για όλους και για τα επόμενα 5  χρόνια δεν θα έχουμε κενά!
-Και μετά τα 5 χρόνια δεν θα έχουμε άλλα κενά; Τι θα γίνει μετά;
-Μετά θα αυξηθεί η ηλικία συνταξιοδότησης άλλα 5 χρόνια, οπότε και για άλλα 5 χρόνια , σύνολο 10,  δεν θα υπάρχουν νέα κενά!
-Και μετά τα 10 χρόνια τι θα γίνει;
-Μετά, θα ερχόμαστε 4 μέρες την εβδομάδα αντί για 5. Δεν υπάρχει Συνταγματικό κώλυμα, η προβλεπόμενη κοινωνικοποίηση των μαθητών θα γίνεται τις 4 μέρες. Έτσι, το κράτος θα έχει   εξοικονόμηση 20% σε διδακτικό προσωπικό  και το 0 προς 5 θα διατηρηθεί άλλα 10 χρόνια ,σύνολο 20! Οι μαθητές θα λαμβάνουν εκπαίδευση εξ αποστάσεως! Τι το έχουμε το διαδίκτυο;
-Και μετά; Τι θα γίνει μετά;
-Σοβαρολογείς, θες να σου πω τι θα γίνει σε 20 χρόνια; Τι σε νοιάζει; Ίσως κάποιος καθηγητής ανακαλύψει το αθάνατο νερό, οπότε σώζονται και  τα ασφαλιστικά  ταμεία και η Εκπαίδευση για τα Ελληνόπουλα!
J
Χριστός Ανέστη!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΡΙΤΗ συνέχεια σε ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ (μη υποδειγματικές) απαντήσεις σε μελέτες περίπτωσης για υποψηφίους Διευθυντές Σχολικών μονάδων.

συνέχεια σε ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ (μη υποδειγματικές) απαντήσεις σε μελέτες περίπτωσης για υποψηφίους Διευθυντές Σχολικών μονάδων.

Υποψήφιοι διευθυντές Σχολικών μονάδων: Θέμα 1ον Μελέτη περίπτωσης! (Θα εμπλουτίζεται καθημερινά με ενδεικτικές απαντήσεις)