Σοφία Φίλντιση: Μια καταπληκτική κυρία των γραμμάτων μας, έφυγε για πάντα....

 Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια της πολύ μεγάλης προσωπικότητας, μεγάλου ανθρώπου, σπουδαίας λογοτέχνιδος, μάννας, γυναίκας, που θα λείψει από πολύ κόσμο που την θαύμαζε  και την αγαπούσε...

 (Από το «Ιθώμη νιούς»)

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Πέθανε η συγγραφέας Σοφία Φίλντιση…

Σε ηλικία 74 ετών, έφυγε την Τετάρτη του Πάσχα τα ξημερώματα από τη ζωή η συγγραφέας Σοφία Φίλντιση. Η Σοφία Φίλντιση γεννήθηκε το 1937 στη χωριουδάκι Βανάδα Τριφυλίας. Αφού τελείωσε το 3ο Δημοτικό Σχολείο Κυπαρισσίας, φοίτησε στο Αμερικανικό Κολέγιο της Αθήνας με υποτροφία. Έγραψε πάνω από 30 βιβλία και είχε τιμηθεί με βραβεία για την λογοτεχνική προσφορά της. Ασχολήθηκε κυρίως με παιδική λογοτεχνία, διηγήματα, ποίηση και έγραψε και στίχους τραγουδιών. Υπήρξε δημοτική σύμβουλος Καλαμάτας και αντιπρόεδρος του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου. Αρθρογραφούσε στην τοπική εφημερίδα "ΜΑΧΗ" και στο περιοδικό "ΦΛΑΣ" της Μεσσηνίας, ενώ συνεργάστηκε με την ΕΡΑ Καλαμάτας. Ίδρυσε και διηύθυνε το ραδιοφωνικό σταθμό "ΑΝΤΙΡΑΔΙΟ" Επίσης, τιμούσε για αρκετά χρόνια και τις πολιτιστικές εκδηλώσεις των Iθωμαίων στην Αρχαία Μεσσήνη…

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΡΙΤΗ συνέχεια σε ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ (μη υποδειγματικές) απαντήσεις σε μελέτες περίπτωσης για υποψηφίους Διευθυντές Σχολικών μονάδων.

συνέχεια σε ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ (μη υποδειγματικές) απαντήσεις σε μελέτες περίπτωσης για υποψηφίους Διευθυντές Σχολικών μονάδων.

Υποψήφιοι διευθυντές Σχολικών μονάδων: Θέμα 1ον Μελέτη περίπτωσης! (Θα εμπλουτίζεται καθημερινά με ενδεικτικές απαντήσεις)