Η Μεσσήνη τιμά τη Δέσποινα Στυλιανοπούλου, την δική μας Δέσποινα που μας κάνει υπερήφανους.

NewsIt.gr
Τιμητική εκδήλωση, αφιέρωμα στην γνωστή ηθοποιό του παλιού καλού ελληνικού κινηματογράφου.
Ο Σύλλογος Γυναικών Μεσσήνης και περιχώρων, την Κυριακή 19 Ιουνίου, στις 9.00 το βράδυ, θα πραγματοποιήσει εκδήλωση στο αμφιθέατρο του πάρκου Μεσσήνης.
Στην τιμητική εκδήλωσηθα είναι παρούσα και η Δέσποινα Στυλιανοπούλου, ενώ θα μιλήσουν για εκείνη ο Γιώργος Οικονόμου, συγγραφέας και ηθοποιός, ο Κώστα Παπασπήλιος, συγγραφέας και ο Θωμάς Σιδέρης, συγγραφέας και θεατρολόγος.
Δείτε ένα απόσπασμα από την ταινία "Η ταξιτζού" στην οποία είχε πρωταγωνιστικό ρόλο:





















Δέσποινα Στυλιανοπούλου

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Δέσποινα Στυλιανοπούλου
Γέννηση 1937 Μεσσήνη
Εθνικότητα Ελληνική
Υπηκοότητα Ελληνική
Είδος Τέχνης ηθοποιός
Η Δέσποινα Στυλιανοπούλου είναι Ελληνίδα ηθοποιός, πρωταγωνίστρια και θιασάρχης.
Γεννήθηκε το 1937 στη Μεσσήνη. Σπούδασε φωνητική στο Ελληνικό Ωδείο και θέατρο στη Δραματική Σχολή Δημήτρη Ροντήρη, απ' την οποία και αποφοίτησε το 1959.
Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στον κινηματογράφο το 1960, στην ταινία «Ξένος της νύχτας» και έκτοτε καθιερώθηκε σε ρόλους κωμικούς. Ο πλέον συνηθισμένος ρόλος της ήταν αυτός της επαρχιώτισσας οικιακής βοηθού που πετούσε συνέχεια «μαργαριτάρια». Επίσης έπαιζε τη λαϊκή κοπέλα σε μη πρωταγωνιστικούς ρόλους. Το έτος 1967, σε πολλούς καλλιτεχνικούς κύκλους θεωρήθηκε «έτος Στυλιανοπούλου», επειδή είχε συμμετάσχει σε 12 διαφορετικές ταινίες μέσα στον ίδιο χρόνο.
Για πολλά χρόνια υπήρξε θιασάρχης στο θέατρο Αυλαία του Πειραιά.

[Επεξεργασία] Φιλμογραφία


    Σχόλια

    Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

    ΤΡΙΤΗ συνέχεια σε ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ (μη υποδειγματικές) απαντήσεις σε μελέτες περίπτωσης για υποψηφίους Διευθυντές Σχολικών μονάδων.

    συνέχεια σε ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ (μη υποδειγματικές) απαντήσεις σε μελέτες περίπτωσης για υποψηφίους Διευθυντές Σχολικών μονάδων.

    Υποψήφιοι διευθυντές Σχολικών μονάδων: Θέμα 1ον Μελέτη περίπτωσης! (Θα εμπλουτίζεται καθημερινά με ενδεικτικές απαντήσεις)