Είναι πράξεις παράνομες οι καταλήψεις των Σχολείων;

Όταν μια πράξη είναι παράνομη, δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα σε όσους πιστεύουν ότι δεν θα πρέπει να είναι παράνομη. Κανονικά, θα έπρεπε να παραδεχθούμε, ότι εφ΄όσον έχουμε κοινοβουλευτική Δημοκρατία και η Δημοκρατία μας λειτουργεί, πρέπει απλώς να σεβόμαστε τον νόμο, έστω και αν δεν μας αρέσει. Φυσικά, η Ελληνική κουλτούρα, αυτό δεν το αντέχει. Θέλουμε και να μην σεβόμαστε τους νόμους και να λεγόμαστε «δημοκράτες» Και είμαστε και απολύτως σίγουροι, ότι έχουμε δίκιο. Όλοι, κόμματα, συνδικαλιστικές Ομοσπονδίες, τοπικές ΕΛΜΕ, Σύλλογοι γονέων, καθηγητές , μαθητές , μαθητικές παρατάξεις ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΤΟΝ......ΝΟΜΟ!
Μα ο νόμος, αλλάζει! Δεν έχουμε δικτατορία! Αρκεί όλοι να ψηφίσουμε το κόμμα που πρεσβεύει την κατάργησή του! Μέχρι τότε όμως πρέπει να σεβόμαστε τον υπάρχοντα νόμο!  
Ποιός είναι; ΙΔΟΥ:

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας

Έχοντας υπόψη:

1. Τη διάταξη του άρθρου 14 &1 του Συντάγματος.
2. Την εξαιρετικά επείγουσα ανάγκη να λειτουργήσουν κανονικά τα δημόσια σχολεία, των οποίων η λειτουργία παρεμποδίζεται παράνομα λόγω απροβλέπτων καταλήψεων σχολικών κτιρίων.
Με πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου αποφασίζουμε:

Άρθρο μόνο

Όποιος καθ΄οιονδήποτε τρόπο παρεμποδίζει, διαταράσσει ή διακόπτει την ομαλή λειτουργία των δημοσίων σχολείων πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή παρανόμως παραμένει στους χώρους λειτουργίας αυτών, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών. Η ποινική δίωξη των υπαιτίων ασκείται αυτεπαγγέλτως.

Αθήνα, 4 Δεκεμβρίου 1999

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΡΙΤΗ συνέχεια σε ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ (μη υποδειγματικές) απαντήσεις σε μελέτες περίπτωσης για υποψηφίους Διευθυντές Σχολικών μονάδων.

συνέχεια σε ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ (μη υποδειγματικές) απαντήσεις σε μελέτες περίπτωσης για υποψηφίους Διευθυντές Σχολικών μονάδων.

Υποψήφιοι διευθυντές Σχολικών μονάδων: Θέμα 1ον Μελέτη περίπτωσης! (Θα εμπλουτίζεται καθημερινά με ενδεικτικές απαντήσεις)