Ένα πρόβλημα με τις μετακινήσεις των μαθητών.

Δεν είναι γνωστό στα Αστικά Κέντρα, αλλά στην επαρχία γίνεται ο μέγας χαμός επειδή ανακαλύφθηκε μετά από 30 χρόνια η νομιμότητα. Δεκαετίες πολλές έτρωγαν πολλά λεφτά τα ΚΤΕΛ και οι περί αυτά, και τώρα εν μέσω της κατοχικού τύπου κρίσης που επέρχεται, έδωσαν την μετακίνηση στους Δήμους με την υποχρέωση να τηρηθεί η .....νομιμότητα!  Ότι δηλ. Αν πηγαίνεις Δημοτικό, για να σε μετακινήσουν θα πρέπει το σπίτι σου να είναι 1200 μέτρα τουλάχιστον μακρυά από το Σχολείο,  σε Γυμνάσιο 2,5 χιλιόμετρα και σε Λύκειο 4 χιλιόμετρα (μπορεί να κάνω λάθος στην χιλιομετρική απόσταση του Γυμνασίου) Το θέμα είναι ότι με την εφαρμογή της νομιμότητας, όλοι ανεκάλυψαν ότι ήταν πολλά χρόνια παράνομοι. Φυσικά το Κράτος δεν κάνει πίσω με τίποτα. Μέχρι στιγμής ο κόσμος πάει και βρίζει τους αιρετούς στους ΟΤΑ, οι οποίοι φυσικά ουδόλως φταίνε (κατά κανόνα) Μέσα σε αυτά καλούνται μαθητές να αλλάξουν σχολείο βιαίως. Μικρό το κακό αν στο άλλο που θα πάνε είναι κοντύτερα (όπως σωστά απαιτεί ο νόμος) πλην όμως πρέπει να ΜΠΟΡΕΙ να πάει! Αν δεν υπάρχει ακόμα δρομολόγιο; (Μην έχετε αμφιβολία, έχει διαλυθεί τελείως το Κράτος)Ε!.......Θα υποχρεωθεί να πάει με τον γείτονα. Θα πάει μια δύο, τρεις , τέσσερις φορές, πόσες; Αν το παιδί έχει λ.χ. ορφάνια πατρός και μένει σε απομονωμένο χωριό; Δεν γράφω για υποθετική περίπτωση. Πέφτεις  πάνω σε μια τέτοια περίπτωση και βλέπεις ότι το παιδί είναι ΕΤΟΙΜΟ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΗΨΕΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.
Αλήθεια σας λέω, μου έχει γυρίσει το μάτι, έχω αγριέψει....
Δεν γράφω τίποτε άλλο . Αυτό δεν το είχα σκεφθεί ως δυνατότητα εκ των προτέρων. Το παιδί,  ΔΕΝ αντιδρά υπερβολικά. Δεν μπορώ να τα γράφω και όλα φόρα παρτίδα στα δημόσια φόρα. Απλώς σπεύδω να σημειώσω, ότι το παιδί είναι πολύ καλό,  φιλότιμο, όχι φυγόπονο και λόγω και άλλων συντρεχόντων  λόγων, το βλέπω να εγκαταλείπει το σχολείο...
Ως Διευθυντής σε Λύκειο δεν  μπορώ να κάνω τίποτε , ούτε να παραβώ τον νόμο. (Δεν είναι πια και μαθητής μου)
Επάνω στο Υπουργείο πρέπει να πάρουν σοβαρά τις ειδικές περιπτώσεις και να κωφεύσουν στις πολλές οχλήσεις των μη νόμιμων αιτημάτων. Να τείνουν ευήκοον ους στις ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ. Να δώσουν λεφτά αμέσως στους Δήμους και να συνδράμουν στο έργο τους.... Αυτό ας κάνουν μόνο....

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΡΙΤΗ συνέχεια σε ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ (μη υποδειγματικές) απαντήσεις σε μελέτες περίπτωσης για υποψηφίους Διευθυντές Σχολικών μονάδων.

συνέχεια σε ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ (μη υποδειγματικές) απαντήσεις σε μελέτες περίπτωσης για υποψηφίους Διευθυντές Σχολικών μονάδων.

Υποψήφιοι διευθυντές Σχολικών μονάδων: Θέμα 1ον Μελέτη περίπτωσης! (Θα εμπλουτίζεται καθημερινά με ενδεικτικές απαντήσεις)