Σχολικές Επιτροπές (VI) - Πώς γίνεται η προμήθεια πετρελαίου;

1. Πρέπει να υπάρχουν λεφτά.
2. Πρέπει να έχει γίνει συντήρηση στον καυστήρα.
3. Πρέπει να προμηθευτεί το Σχολείο πετρέλαιο κίνησης και ΟΧΙ θέρμανσης, βάσει της νέας εγκυκλίου που μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ

4. Πρέπει να γίνει παρακράτηση φόρου 1% (στην προ ΦΠΑ αξία) που προβλέπεται για τα καύσιμα και απόδοση στην αρμόδια ΔΟΥ και επίσης απόδοση στον προμηθευτή βεβαίωσης καταβολής του φόρου για να την χρησιμοποιήσει στην φορολογική δήλωση της επιχείρησής του.
5. Πρέπει να γίνει παρακράτηση 3% στην προ ΦΠΑ αξία του τιμολογίου υπέρ ΜΤΠΥ, μετά 2% πάνω σε αυτή την παρακράτηση ως χαρτόσημο και μετά 20% πάνω στο χαρτόσημο ως ΟΓΑ χαρτοσήμου και απόδοση στην αρμόδια ΔΟΥ. Έπειτα, έκδοση βεβαίωσης για την παρακράτηση υπέρ ΜΤΠΥ και απόδοσής της στον προμηθευτή, που θα την χρησιμοποιήσει για μείωση του φορολογητέου εισοδήματος της επιχείρησής του. (Η παρακράτηση επιβαρύνει τον προμηθευτή)
6. Πρέπει να γίνει μέτρηση του βάθους της δεξαμενής καυσίμου, πριν και μετά. Για το πριν, πρέπει ο σχετικός πήχης να μην πατά πάνω σε βυθισμένο τούβλο, άλλως σας κλέβουν (Ένα σημείο από τα 25 καταγεγραμμένα που επιτρέπουν την κλοπή ασφαλώς ) Αν την διαφορά των υψών την πολλαπλασιάσετε επί το εμβαδόν της οριζόντιας τομής -διατομής της δεξαμενής (Υποθέτουμε ότι έχει σχήμα ορθογωνίου παραλληλεπιπέδου)  θα πάρετε τον όγκο σε λίτρα, αρκεί να γνωρίζετε, ότι 1lt =1dm^3 Πάντα μπορείτε να κάνετε αυτές τις ενδιαφέρουσες μαθηματικές πράξεις, ώστε και να μάθετε τις μετατροπές μονάδων  και να διαπιστώσετε, ότι -κατά διαβολική σύμπτωση- ο αριθμός που βρήκατε σε λίτρα, είναι πάντα μικρότερος από αυτόν που θα γράφει το τιμολόγιο . Αν βρείτε περισσότερο, τηλεφωνήστε μου, αλλά πριν με πάρετε τηλέφωνο, ελέγξτε τις πράξεις, έχετε κάνει λάθος!. Αν το «λάθος» είναι  50€ στα 2.000€ πρέπει να θεωρείται «φυσιολογικό» Βρήκατε τις εξωτερικές διαστάσεις της δεξαμενής, ενώ πρέπει να βρείτε τις εσωτερικές! Δεν λαμβάνετε υπ΄όψιν σας ότι με την τοποθέτηση του πετρελαίου, η δεξαμενή παραμορφώνεται λίγο λόγω υδροστατικής πιέσεως και φουσκώνουν λίγο τα τοιχώματα, οπότε είμαστε μέσα στα περιθώρια λάθους. Αν δεν πληρώνετε και μετρητοίς , έχετε και κρατήσεις υπέρ ΜΤΠΥ, σας έχει κάνει και «προσφορά» τιμής, τότε είστε τυχερός που σας έκλεψε τόσο πολύ λίγο. Αν όμως σας κλέψει 500€  στα 2.000€ αυτό δεν είναι ανεκτό με καμία παραδοχή, ούτε του ψύχους που θα σας πει, ούτε της κυβικής διαστολής που θα σας πει και ότι δεν πουλάει μάζα αλλά όγκο, ούτε ότι έχει ελεγχθεί ο μετρητής , ούτε ότι είναι πετρέλαιο στους σωλήνες μεταφοράς, ούτε τίποτα. Φροντίστε να έχετε ως επιτροπή παραλαβής, όχι τον μαθητή, ούτε τον γονέα (που να τον βρείτε που τον βάλατε στο Σχολικό Συμβούλιο) ούτε τον φιλόλογο . Να έχετε τον Φυσικό ή Χημικό ή Μαθηματικό ή όλους.
7. Πρακτικό παραλαβής που να υπογράφεται από το αρμόδιο 3-μελές ή 5-μελές  «Συμβούλιο Σχολικής Κοινότητας»)

--->Επίσημες Οδηγίες για παραλαβή πετρελαίου  ΕΔΩ
--->Για το πώς λειτουργούν οι Σχολικές Επιτροπές ΕΔΩ
--->Για το ποιές καταστάσεις πρέπει να τηρούν οι Διευθυντές των Σχολείων ΕΔΩ (μία κατάσταση από όλες τηρείται στο Σχολείο, οι άλλες στον Δήμο)
--->Κρατήσεις υπέρ ΜΤΠΥ εδώ
--->Πώς ΔΕΝ λειτουργούν ΚΑΙ στην Κεφαλλονιά οι Σχολικές Επιτροπές ΕΔΩ    (Για παρηγοριά το παραθέτουμε)
--->Ποιά είναι η γνώμη της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ) για το όλον μπάχαλο των Σχολικών Επιτροπών ΕΔΩ
--->Πώς διεκτραγωδούν στην Ξάνθη την (μη)  λειτουργία των Σχολικών Επιτροπών, ΕΔΩ 
---> Πώς διεκτραγωδούν στο Άστρος την (μη) λειτουργία των Σχολικών Επιτροπών ΕΔΩ 
-----> Και στο Μαρούσι τεράστια προβλήματα ΕΔΩ
---> Το μπάχαλο στον Δήμο Αχαρνών, ΕΔΩ
----Εδώ γίνεται η πλέον γλαφυρή περιγραφή για το όλον μπάχαλο , από την ΟΛΤΕΕ, δηλ. την Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Λειτουργών  Τεχνικής Εκπαίδευσης Ελλάδος ΕΔΩ
----> Τί λένε οι αριστεριστές της Ορεστιάδας (χαιρετίσματα στην Ορεστιάδα!) ΕΔΩ
---> Το έλα να δεις και στο Κερατσίνι (από τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ) ΕΔΩ
---> Για Πειραιά Δραπετσώνα Κερατσίνι τα ίδια προβλήματα από την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ΕΔΩ


Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Επειδή η Σχολική Επιτροπή είναι ΝΠΔΔ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα θεωρώ ότι οι σχολικές επιτροπές θα πρέπει να παραλαμβάνουν πετρέλαιο Θέρμανσης και όχι κίνησης οπως αναφέρετε.
Το μπάχαλο στις σχολικές συνεχίζεται. Μέχρι σήμερα χρεωνόμαστε προσωπικά για να έχουμε τα σχολεία σε λειτουργία ή υπολειτουργία. Σας Ευχαριστώ για όλες τις δημοσιευσεις που μας είναι πολύ χρήσιμες.
Δεν χρειάζεται να δημοσιεύσετε το σχόλιο.
Ο χρήστης Γιάννης Πλατάρος είπε…
Ναι, θέρμανσης! Είχα κάνει λάθος βασιζόμενος σε ερμηνεία άλλου ! Ξέρετε οι εκφράσεις του τύπου « ...αφορά τα Νομικά πρόσωπα του άρθρου τάδε κτλ » θέλουν διερεύνηση....
Ναι, τα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα πρόσωπα, καίνε θέρμανσης, έχετε δίκιο......

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΡΙΤΗ συνέχεια σε ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ (μη υποδειγματικές) απαντήσεις σε μελέτες περίπτωσης για υποψηφίους Διευθυντές Σχολικών μονάδων.

συνέχεια σε ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ (μη υποδειγματικές) απαντήσεις σε μελέτες περίπτωσης για υποψηφίους Διευθυντές Σχολικών μονάδων.

Υποψήφιοι διευθυντές Σχολικών μονάδων: Θέμα 1ον Μελέτη περίπτωσης! (Θα εμπλουτίζεται καθημερινά με ενδεικτικές απαντήσεις)