Πρόταση για αναθεώρηση του Συντάγματος των Ελλήνων.

Να περιλαμβάνει διατάξεις όπως και οι πιο κάτω:
1) Δικαίωμα εκλέγεσθαι έχουν οι συμπληρώσαντες το 37ο έτος της ηλικίας τους να  έχουν -φυσικά- εκπληρώσει τις στρατιωτικές υποχρεώσεις τους και να μην είναι άεργοι.  Οι έχοντες νομίμως απαλλαχτεί - όπως και όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές- οφείλουν να δημοσιοποιούν στο βιογραφικό τους και τους λόγους απαλλαγής.
2) Δεν επιτρέπεται υποψηφιότητα για οποιοδήποτε Δημόσιο αξίωμα σε όσους  έχουν εκλεγεί δύο φορές με πλήρη θητεία  ή έχουν διατελέσει 7 χρόνια αιρετοί.
3)Οι βουλευτές απολαμβάνουν πλήρους ασυλίας κατά την διάρκεια επιτελέσεως της βουλευτικής τους θητείας και έχουν το ακαταδίωκτο.  ΟΜΩΣ:  Δεν υπάρχει παραγραφή αδικημάτων στα αιρετά αξιώματα. Κατ΄εξαίρεσιν και ειδικά για τους βουλευτές, η παραγραφή αδικημάτων κατά την διάρκεια της θητείας τους και τα αστικά, κάθε είδους βαρύτητας, δεν επέρχεται ποτέ. Επειδή αυτό αποτελεί εκχώρηση προσωπικού  δικαιώματος, υπογράφουν σχετική δήλωση πριν την ορκωμοσία τους και την καταθέτουν στο Προεδρείο της βουλής.
4) Απαγορεύεται αυστηρώς οποιοδήποτε προεκλογικό έξοδο υποψηφίων, πλην έντυπου βιογραφικού με αυστηρά προκαθορισμένο τύπο και έκταση, και πιστοποιημένο από το Κράτος , το  οποίο μπορεί να έχει έντυπη μορφή ή ηλεκτρονική.Τα έξοδα εκτύπωσης βαρύνουν το Κράτος. Η διακίνησή τους γίνεται δωρεάν μόνο μέσω Ταχυδρομείου και διαδικτύου. Ως παράβολο υποψηφιότητας σε εκλογές ορίζεται το ποσό των 500€ ανά υποψήφιο, ανεξαρτήτως αξιώματος. Τα ΜΜΕ, παρέχουν για 20 μέρες το 50% του χρόνου τους για ισότιμη προβολή των υποψηφίων και ο χρόνος προβολής αποζημιώνεται από το Κράτος, σύμφωνα με ειδικό διάταγμα που καθορίζει τις λεπτομέρειες. 5)Οι αιρετοί απολαμβάνουν  πλήρους ατέλειας επικοινωνιών και συγκοινωνιών, και Γραμματειακής υποστήριξης  και λαμβάνουν ως αποζημίωση, το Μ.Ο. των αποδοχών τους της τελευταίας 5-ετίας, όπως προκύπτει απ0ό βεβαιώσεις ασφαλιστικές και από την φορολογική τους δήλωση , αποκλειστικά.  Ο χρόνος βουλευτικής θητείας λογίζεται συντάξιμος και προαγώγιμος και για όποιο ταμείο ασφάλισης έχει ο βουλευτής. Δεν μπορεί ο μισθός να είναι κατώτερος από τον κατώτερο μισθό υπαλλήλου με βαθμό Α΄με τα ίδια γραμματικά προσόντα.και ούτε ανώτερος από το δεκαπλάσιο του μισθού του ανειδίκευτου εργάτη, που υποχρεωτικά θεσπίζει η Πολιτεία.
6) Απαγορεύεται οι Βουλευτές να γίνονται Υπουργοί.
7)Ο αριθμός των Βουλευτών καθορίζεται σε 150.
8) Δικαίωμα εκλέγειν έχουν μόνον όσοι έχουν εκπληρώσει στρατιωτικές υποχρεώσεις ή έχουν νομίμως απαλλαχθεί από αυτές, ανεξαρτήτως ηλικίας. Οι έχοντες σωματικές αναπηρίες δικαιούνται εκπαιδεύσεως και υπέχουν υποχρέωση -εφ΄όσον μπορούν- εναλλακτικής κοινωνικής θητείας ίσου χρόνου με την στρατιωτική. Μετά τα 40 , όλοι οι πολίτες έχουν υποχρέωση ψήφου,   ενώ για τους άνω των 75 το δικαίωμα είναι προαιρετικό.
9) Όλοι οι διορισμοί στο Δημόσιο, γίνονται μόνο μέσω διαγωνισμού τύπου ΑΣΕΠ , ενώ οι εκτάκτως απασχολούμενοι με συμβάσει έργου, δεν μπορούν να απασχοληθούν πάνω από 3 χρόνια συνολικά. Τα προσμετρούμενα μόρια μέσω του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, πρέπει υποχρεωτικώς να είναι τουλάχιστον το 80% των συνολικών που προσμετρούνται για κάθε κοινωνικό λόγο ή προϋπηρεσία.
10) Όλοι οι Έλληνες  υποχρεούνται σε συμπλήρωση εντύπου με πολλαπλά ερωτήματα και πολλαπλές απαντήσεις , που έχουν χαρακτήρα Δημοψηφίσματος, αλλά με αυστηρά συμβουλευτικό χαρακτήρα, έκαστο εξάμηνο. Τα ερωτήματα τα συντάσσει η Βουλή και τα αποτελέσματα δημοσιοποιούνται την άλλη μέρα του Δημοψηφίσματος , αφού η επεξεργασία γίνεται ηλεκτρονικά. Τα ερωτήματα δεν μπορεί να είναι κάτω από 10 και πάνω από 20 . Οι δυνητικές απαντήσεις κλειστού τύπου πρέπει να είναι σε Συνταγματικά πλαίσια. Γι αυτό αποφαίνεται προληπτικά το Ανώτατο δικαστήριο της χώρας. Κάθε ομάδα 10 βουλευτών, δύναται να προτείνει ένα ερώτημα /εξάμηνο.
11) Δημοψήφισμα με αποφασιστικό χαρακτήρα, δύναται να αποφασίζει η βουλή κάθε δύο χρόνια επί ενός ερωτήματος κάθε φορά.
12) Όποιος πολίτης δεν συμμετέχει αδικαιολογήτως (δεκτοί μόνο λόγοι ανωτέρας βίας) σε γενικές Βουλευτικές, Δημαρχιακές, Περιφερειακές ή Ευρωπαϊκές εκλογές πάνω από δύο συνεχόμενες φορές, του αφαιρούνται  τα πολιτικά δικαιώματα για 3 χρόνια.  Σε περίπτωση υποτροπής για δεύτερη φορά του αφαιρούνται τα πολιτικά δικαιώματα για άλλα 3 χρόνια και σε περίπτωση τρίτης υποτροπής του αφαιρούνται και τα  δικαιοπρακτικά δικαιώματα, ενώ εξετάζεται και ενώπιον δικαστηρίου το ερώτημα απελάσεώς του για όποια χώρα επιθυμεί και τον δέχεται.
13) Δικαίωμα εισόδου στην Βουλή έχει όποιος μεμονωμένος υποψήφιος λάβει το 50% στον νομό του   ή επί κόμματος λάβει το 1% Πανελληνίως .
14) Το Κράτος έχει την αποκλειστική μέριμνα και εξουσία για Δημόσια Παιδεία, Δημόσια Υγεία, Άμυνα , Τάξη και φοροείσπραξη, απαγορευομένης της εκχώρησης μέρους αυτών σε οποιονδήποτε τρίτο. 


Άν δεν ψηφιστεί ένα τέτοιο ή παρόμοιο πλαίσιο,σε ένα παρόμοιο πνεύμα,  δεν έχουμε ελπίδα ως λαός......
Βεβαίως, ΔΕΝ πρόκειται να ψηφιστεί, αλλά δικαιούμεθα να προτείνουμε, διότι κάποιοι θα μας πουν ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΑΤΕ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΑΤΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΝΑ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ;
Μόνο γι αυτό και σε επίπεδο ευθύνης πολίτη και όχι αιρετού....

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΡΙΤΗ συνέχεια σε ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ (μη υποδειγματικές) απαντήσεις σε μελέτες περίπτωσης για υποψηφίους Διευθυντές Σχολικών μονάδων.

συνέχεια σε ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ (μη υποδειγματικές) απαντήσεις σε μελέτες περίπτωσης για υποψηφίους Διευθυντές Σχολικών μονάδων.

Υποψήφιοι διευθυντές Σχολικών μονάδων: Θέμα 1ον Μελέτη περίπτωσης! (Θα εμπλουτίζεται καθημερινά με ενδεικτικές απαντήσεις)