Ταμείο εκπαιδευτικής Πρόνοιας - Σχολική εφορεία Ημιγυμνασίου Πεταλιδίου ετών 1930 έως 1945

Ταμείο εκπαιδευτικής Πρόνοιας - Σχολική εφορεία Ημιγυμνασίου Πεταλιδίου ετών 1930 έως 1945 Ανάμεσα στις λίαν ενδιαφέρουσες πληροφορίες ιδίως για τα της διάρκειας του Ελληνοϊταλικού πολέμου και της μετέπειτα κατοχής των Γερμανών, υπάρχει μια δυνητικά χρηστική πληροφορία για την σημερινή εποχή. Ένα κτήμα ιδιοκτησίας του Ημιγυμνασίου Πεταλιδίου που το 1940 είχε παραγάγει 107 οκάδες σιτάρι και τελικά επωλήθη με 10.5 δρχ/οκά. Πού είναι, ποιος το έχει, Επωλήθη; Κατεπατήθη; Ανήκει στον Δήμο; Είναι γνωστό; Καταγεγραμμένο πάντως είναι και πωλήσεις Δημοσίων και Δημοτικών γαιών μάλλον δεν προβλέπονται ή δεν προεβλέφθησαν από τον νόμο (αλλαγή χρήσης σίγουρα) Να ένα πρόβλημα που θέλει διερεύνηση μήπως υπάρχει καταπατημένο (εικασία κάνουμε δεν ξέρουμε κάτι παραπάνω από αυτό που γράφει το βιβλίο) και αφού δνε υπάρχει η χρησικτησία για τα του Δημοσίου, να ανήκει ακόμη στο Δημόσιο, εν προκειμένω στον Δήμο Πεταλιδίου νυν Μεσσήνης Κάπου στο αρχείο ο αγρός χαρακτηρίζεται και πρότυπος (ή κάποιος παρεμφερής χαρακτηρισμός) άρα παραγωγικός!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΡΙΤΗ συνέχεια σε ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ (μη υποδειγματικές) απαντήσεις σε μελέτες περίπτωσης για υποψηφίους Διευθυντές Σχολικών μονάδων.

συνέχεια σε ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ (μη υποδειγματικές) απαντήσεις σε μελέτες περίπτωσης για υποψηφίους Διευθυντές Σχολικών μονάδων.

Υποψήφιοι διευθυντές Σχολικών μονάδων: Θέμα 1ον Μελέτη περίπτωσης! (Θα εμπλουτίζεται καθημερινά με ενδεικτικές απαντήσεις)