Λαϊκή Αυτοδιοίκηση και Λαϊκό Δικαστήριο Μεσσήνης : Σεπτέμβριος -Οκτώβριος 1944

1. Πραγματικά πρωτογενές, πρωτότυπο, εντελώς άγνωστο, αρχειακό υλικό Σεπτεμβρίου -Οκτωβρίου 1944 Δήμου Μεσσήνης. 2. Δεν γνωρίζω αν είναι πλήρες, πρόκειται για  ό,τι διεσώθη από δύο φακέλλους που έλαβα σχεδόν τυχαίως από ένα κώνο φακέλλων ύψους τριών μέτρων που υπήρχε στην παλαιά ηλεκτρική εταιρεία (Μπιζύμη) κάπου στα 1986 και το οποίο πρέπει να κατέληξε στην χωματερή των Λιμενικών. 
Το κρατούσα κρυφό 26 χρόνια, διότι έκρινα -τότε- ότι ήταν -ίσως- λάδι σε υπάρχουσα σπίθα. Μετά από 26 χρόνια, ο χρόνος αμβλύνει και σβήνει τα πάντα, αλλά και προ του κινδύνου να επαναληφθούν γεγονότα παρόμοια, καλό είναι να τα τα πληροφορηθούν οι συμπολίτες μου, έτσι κι αλλιώς όλα έχουν ξεθυμάνει, ενώ οι πρωταγωνιστές δεν ζουν (;). Εξ άλλου, θα μπορούσε κάποιος να μου απευθύνει το ερώτημα « με ποιό δικαίωμα κρύβεις στοιχεία ενός πάζλ που μπορεί να επεξεργαστεί κάποιος άλλος ειδικός;»
 3. Πολίτες αιτούνται κενές κατοικίες και καταστήματα, επικαλούμενοι καταστροφή ή εμπρησμό ή βομβαρδισμό υπό των Γερμανών είτε των Ταγμάτων Ασφαλείας. Υπάρχουν και αιτήσεις επαγγελματιών. Υπάρχει και κατάλογος αιτούντων όπως και κατάλογος οικιών. 
4. Υπάρχει και αίτηση προς το Λαϊκό Δικαστήριο Μεσσήνης για παραχώρηση καταστημάτων. Το υλικό σίγουρα έχει ενδιαφέρον για ειδικό και μη. Λαϊκή Αυτοδιοίκηση Μεσσήνης-Λαϊκό Δικαστήριο -Άστεγοι-Πυροπαθείς υπό Γερμανών και Ταγμάτων Ασφαλείας. Σεπτέ...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΡΙΤΗ συνέχεια σε ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ (μη υποδειγματικές) απαντήσεις σε μελέτες περίπτωσης για υποψηφίους Διευθυντές Σχολικών μονάδων.

συνέχεια σε ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ (μη υποδειγματικές) απαντήσεις σε μελέτες περίπτωσης για υποψηφίους Διευθυντές Σχολικών μονάδων.

Υποψήφιοι διευθυντές Σχολικών μονάδων: Θέμα 1ον Μελέτη περίπτωσης! (Θα εμπλουτίζεται καθημερινά με ενδεικτικές απαντήσεις)