"Έλιωσε ο πάγος" Σαββάτου-Ευσταθίου - ο δήμος Μεσσήνης τίμησε το Μητροπολίτη Σπάρτης!

Παρασκευή, 18 Ιανουάριος 2013 21:03
Γράφτηκε από τον 
Ο Μεσσήνιος, Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιος Σπηλιώτης, είχε σήμερα 18/1 την τιμητική του! Το πρωί στον εορτάζοντα Ιερό Ναό της γενέτειράς του Άγιο Αθανάσιο Βαλύρας, τον τίμησε για την πολύχρονη εκκλησιαστική προσφορά του, ο ομόλογός του Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομος Σαββάτος. Eπίσης, στις 12:00 το μεσημέρι στην κατάμεστη αίθουσα του Δημαρχείου Μεσσήνης, ο δήμαρχος της πόλης Στάθης Αναστασόπουλος, εκ μέρους του δημοτικού συμβουλίου Μεσσήνης τον ανακήρυξε επίτιμο δημότη της, και στη συνέχεια, του απένειμε αναμνηστική πλακέτα, παρουσία δεκάδων επισήμων και πλήθος κόσμου.
Επίσης, αξίζει να επισημάνουμε, ότι οι σχέσεις των δυο ιεραρχών Σπάρτης και Μεσσηνίας, δεν ήταν και οι καλύτερες, καθώς πριν πέντε χρόνια είχαν διαταραχθεί.
Συγκεκριμένα, ο Μεσσήνιος Μητροπολίτης Σπάρτης, που ήταν υποψήφιος για Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, μετά από ενυπόγραφο άρθρο μας στην ημερήσια εφημερίδα «Σημαία», στο οποία έγραφα ότι ως Μεσσήνιοι καλό θα ήταν και ο άγιος Μεσσηνίας να στηρίξει τον κ.κ. Ευστάθιο. Αντ΄ αυτού ο κ. Χρυσόστομος Σαββάτος μίλησε δημόσια ότι δεν στηρίζει τον κ. Ευστάθιο, και αναφέρθηκε σε σκληρή γλώσσα ότι δέχθηκε απειλές (!) από ανθρώπους του μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης.
Αντίθετα, σήμερα με την ευκαιρία της γιορτής του Αγίου Αθανασίου, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας τίμησε τον κ. Ευστάθιο για το θεάρεστο έργο, που επιτελεί στην γειτονική Μητρόπολη, τον οποίο τίμησε με αναμνηστική πλακέτα, που την παρέλαβε συγκινημένος και τον ευχαρίστησε θερμά γι' αυτό.
ΔΗΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ...
Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης, Ηλίας Πατσιώτης, ανέγνωσε την απόφαση του Σώματος για την απονομή τιμής προς τον Μεσσήνιο Μητροπολίτη Σπάρτης, την οποία και του την επέδωσε, ενώ ο δήμαρχος, Στάθης Αναστασόπουλος, αφού υπογράμμισε ότι ο Δήμος Μεσσήνης υποδέχεται με τη μεγαλύτερη αγάπη, εκτίμηση και σεβασμό τον κ.κ. Ευστάθιο, του προσέφερε την τιμητική διάκριση.
Για τη ζωή και το έργο του Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης μίλησε ο Αναστάσιος Ηλιόπουλος, πρώην αντιδήμαρχος.
Στη σύντομη ομιλία του περιελάμβανε στιγμές από την προσωπική ζωή του Ευσταθίου, περιγραφές για την οικογένειά του, την επαφή του στα νεανικά του χρόνια με την Μονή Βουλκάνου, την πορεία του στην εκκλησία και τη μεγάλη προσφορά του στο λαό της Μητρόπολής του.
«Εξομολογητικά και ειλικρινέστατα σας λέγω ότι δεν κάνω τίποτα άξιο επαίνων και ιδιαίτερης τιμής αλλά απλά και αθόρυβα το καθήκον μου και το χρέος μου», είπε στην αντιφώνησή του ο κ. Ευστάθιος και συνέχισε: «Όλη η διακονία μου είναι η αναπνοή μου και κανένας δεν περιμένει έπαινο επειδή αναπνέει. Είναι δική του ανάγκη και δικό του καλό, έτσι και εγώ δεν είναι δυνατό να περιμένω τον έπαινο για όσα ευλογεί ο Θεός και γίνονται».
Επίσης ο Μητροπολίτης τόνισε ότι αυτή η τιμή «μου υποδεικνύει το δρόμο που πρέπει να ακολουθώ, τον τρόπο που πρέπει να επιλέγω στην επισκοπική μου ζωή αλλά και το καθήκον που πρέπει να εκπληρώνω για να είμαι χρήσιμος και ωφέλιμος», φανερά συγκινημένος είπε επίσης ότι «αποδέχομαι την τιμή διότι αντανακλά στην οικογένειά μου τη στενή, δηλαδή στους αειμνήστους γονείς και στα πέντε αδέλφια μου, που με στήριξαν αποτελεσματικά, με βοήθησαν όσο μπορούσαν, αντανακλά στη γενέτειρά μου τη Βαλύρα, την οποία υπεραγαπώ και στους διδασκάλους μου όλων των βαθμίδων, που με γαλούχησαν με την ελληνική ορθόδοξη παράδοσή μας».
Τέλος, έδωσε σε όλους τους ευχές του, ενώ για τους «άρχοντες» είπε: «Αξίζει αυτός ο τόπος τη θυσία μας».
ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ…
Στην εκδήλωση βράβευσης του κ.κ. Ευσταθίου Σπηλιώτη, στην αίθουσα του δημαρχείου Μεσσήνης, τους προσκεκλημένους καλωσόρισε, αρχικά ο πρώην αντιδήμαρχος Μεσσήνης Αναστάσιος Ηλιόπουλος (σ.σ. ο οποίος είχε εισηγηθεί να τιμηθεί ο άγιος Σπάρτης), ενώ τον τίμησαν με την παρουσία τους ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, δεκάδες κληρικοί, ο βουλευτής Μεσσηνίας Γιάννης Λαμπρόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Αλευράς, ο σύμβουλος στη περιφέρεια Θεόδωρος Σταυριανόπουλος, οι δήμαρχοι νυν και πρώην Στάθης Αναστασόπουλος, Φίλλιπος Μπάμης, Κώστας Γεωργακόπουλος, Μένης Παπαδόπουλος, δεκάδες αυτοδιοικητικοί, εκπρόσωποι των στρατιωτικών αρχών, η Φιλαρμονική του Δήμου Μεσσήνης, εκπρόσωποι των Μ.Μ.Ε. και εκατοντάδες Μεσσήνιοι που είχαν δημιουργήσει το αδιαχώρητο, ώστε να τιμήσουν το Μεσσήνιο ιεράρχη που υπηρετεί την ελληνική εκκλησία για 49 συναπτά έτη και να ζητήσουν την ευχή του!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΡΙΤΗ συνέχεια σε ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ (μη υποδειγματικές) απαντήσεις σε μελέτες περίπτωσης για υποψηφίους Διευθυντές Σχολικών μονάδων.

συνέχεια σε ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ (μη υποδειγματικές) απαντήσεις σε μελέτες περίπτωσης για υποψηφίους Διευθυντές Σχολικών μονάδων.

Υποψήφιοι διευθυντές Σχολικών μονάδων: Θέμα 1ον Μελέτη περίπτωσης! (Θα εμπλουτίζεται καθημερινά με ενδεικτικές απαντήσεις)