Αγιασμός υδάτων αλλά και κατσιαγάρου από γέφυρα Παμίσου ποταμού της Μεσσήνης.

Υπό την προθεσμία της εκούσιας αποχώρησης εντός 20 ημερών των αθιγγάνων από τον καταυλισμό παρά την γέφυρα του Παμίσου, έγινε ο Αγιασμός σε κόσμια και θρησκευτική ατμόσφαιρα , όπως όλες τις χρονιές. Ας ελπίσουμε να καταλάβουν ΟΛΟΙ , ιδίως οι πολίτες, όπως και οι πολιτικοί, ότι μοναδική λύση από τα προβλήματα είναι ο σεβασμός της νομιμότητας , από όλους , κάτι που ως κουλτούρα, δεν επικρατεί στην Πατρίδα μας από συστάσεως Κράτους. Όμως τώρα, η ανάγκη για σεβασμό στην νομιμότητα, είναι κάτι παραπάνω από αδήριτη... 
(Ας πούμε ο κατσίγαρος δεν θέλει χημική ανίχνευση, αφού με ακούσια οργανοληπτική εξέταση καθίσταται φανερός από πάντες πλην ίσως τυφλών που στερούνται όσφρησης...Υποτίθεται ότι απαγορεύεται η μεταφορά του στο ποτάμι. Και βέβαια, ουδείς συμμορφώνεται με τους νόμους, όχι μόνο οι Αθίγγανοι...)

Και ακολουθεί το ρεπορτάζ του κ. Μπενέα (Επι-δέξιου Ψάλτη!) 

Θεοφάνεια στον ποταμό Πάμισο της Μεσσηνίας!!!
Στις 11 το πρωί μετά την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Άι Γιάννη Μεσσήνης ξεκίνησε η πομπή με προορισμό τη γέφυρα του Πάμισου όπου και έγινε η τελετή του Αγιασμού των Υδάτων.
Παρούσες ήταν οι εκκλησιαστικές, πολιτικές και στρατιωτικές Αρχές της πόλης και πλήθος κόσμου από την πόλη της Μεσσήνης και τα γύρω χωριά.
Το κρύο και τα παγωμένα νερά του ποταμού δεν εμπόδισαν τους κολυμβητές οι οποίοι για άλλη μια φορά συμμετείχαν στο καθιερωμένο έθιμο.
Σύμφωνα με πληροφορίες φέτος ήταν η τελευταία φορά που η τελετή του Καθαγιασμού των Υδάτων έγινε στον Πάμισο. Από του χρόνου η λαμπρή τελετή μάλλον θα μεταφερθεί στην παραλία της Μπούκας. 

Περισσότερες φωτογραφίες από την εφετινή τελετή εδώ!















Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΡΙΤΗ συνέχεια σε ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ (μη υποδειγματικές) απαντήσεις σε μελέτες περίπτωσης για υποψηφίους Διευθυντές Σχολικών μονάδων.

συνέχεια σε ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ (μη υποδειγματικές) απαντήσεις σε μελέτες περίπτωσης για υποψηφίους Διευθυντές Σχολικών μονάδων.

Υποψήφιοι διευθυντές Σχολικών μονάδων: Θέμα 1ον Μελέτη περίπτωσης! (Θα εμπλουτίζεται καθημερινά με ενδεικτικές απαντήσεις)