Εντολή Αντώνη Σαμαρά για τη σύσταση ειδικής αστυνομικής υπηρεσίας στη Μεσσήνη

ΠΑΤΑΞΗ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
Με εντολή του ίδιου του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, προωθείται η σύσταση ειδικής αστυνομικής υπηρεσίας στη Μεσσήνη, με ευθύνη για όλο το νομό, για την πάταξη των αλλεπάλληλων κρουσμάτων παραβατικότητας. Πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία του δημάρχου, Στάθη Αναστασόπουλου και του Δημοτικού Συμβουλίου του…
Ο δήμαρχος ασχολήθηκε επίμονα με το σοβαρό αυτό πρόβλημα και χθες τον κάλεσε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να ενημερωθεί. Αφού ο δήμαρχος του παρουσίασε την κατάσταση και επί τόπου ο πρωθυπουργός κάλεσε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια να προωθήσει το αίτημα για τη δημιουργία ειδικής αστυνομικής υπηρεσίας. «Μετά και τα αυξημένα κρούσματα παραβατικότητας στην πόλη της Μεσσήνης αλλά και σε τοπικές κοινότητες της ευρύτερης περιοχής και σε συνέχεια ενημέρωσης που είχα κάνει για τα εν λόγω ζητήματα στον πρωθυπουργό κ. Σαμαρά Αντώνιο, με κάλεσε χθες στο γραφείο του και συζητήσαμε για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή του Δήμου μας αλλά και σε όλο το Νομό» σημειώνει ο δήμαρχος Μεσσήνης σε δήλωσή του, που συνεχίζεται ως εξής:
«Μετά την προφορική ενημέρωση που έκανα στον πρωθυπουργό επικοινώνησε με τον αρμόδιο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Δένδια και του ζήτησε να συναντηθεί μαζί μου και να προωθήσει την λύση του προβλήματος. Στη συνέχεια, συναντήθηκα σήμερα το πρωί με τον Υπουργό κ. Δένδια, του έθεσα αναλυτικά το πρόβλημα της αυξημένης παραβατικότητας που υπάρχει και επικαλέστηκα το υπόμνημα που είχαμε καταθέσει γραπτώς μαζί με την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ζήτησα από τον Υπουργό τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας, του εξήγησα ότι μια τέτοια κατάσταση δημιουργεί ανασφάλεια και αβεβαιότητα στους πολίτες, φόβο για την σωματική τους ακεραιότητα και την εξασφάλιση της περιουσίας τους, καθώς επίσης αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα ανάπτυξης, είτε αυτή είναι τουριστική είτε αφορά την γεωργική παραγωγή.
Ζήτησα από τον Υπουργό να δημιουργηθεί μια νέα αστυνομική δομή, τύπου ΟΠΚΕ, ΤΑΕ, ΔΙΑΣ, ΣΙΓΜΑ που να έχει έδρα τη Μεσσήνη και πεδίο αναφοράς όλο το Νομό, ώστε ενισχυτικά με τις υπάρχουσες αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες έχουν έλλειψη προσωπικού να αντιμετωπιστεί η αυξημένη παραβατικότητα με απώτερο στόχο την εμπέδωση αισθήματος ασφαλείας στους πολίτες.
Ο Υπουργός αναγνωρίζοντας την ύπαρξη του προβλήματος, δεσμεύτηκε να ζητήσει από τη φυσική ηγεσία της αστυνομίας να επεξεργαστεί σχέδιο που να προβλέπει την δημιουργία της ειδικής αστυνομικής δομής με έδρα τη Μεσσήνη και πεδίο αναφοράς όλο το Νομό. Επίσης δόθηκαν εντολές για την διενέργεια πυκνών αστυνομικών επιχειρήσεων στην ευρύτερη περιοχή έως ότου εφαρμοστεί το σχέδιο».
Μετά από αυτές τις θετικές εξελίξεις ο δήμαρχος τόνισε: «Θέλω δημόσια να ευχαριστήσω τον πρωθυπουργό της χώρας, συμπατριώτη μας κ. Αντώνη Σαμαρά για την πρωτοβουλία του και το έμπρακτο ενδιαφέρον του για τον τόπο μας. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω και τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Δένδια για τις άμεσες πρωτοβουλίες του, για βραχυπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη αντιμετώπιση της παραβατικότητας στην περιοχή μας».

Πηγή : kalamata journal

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΡΙΤΗ συνέχεια σε ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ (μη υποδειγματικές) απαντήσεις σε μελέτες περίπτωσης για υποψηφίους Διευθυντές Σχολικών μονάδων.

συνέχεια σε ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ (μη υποδειγματικές) απαντήσεις σε μελέτες περίπτωσης για υποψηφίους Διευθυντές Σχολικών μονάδων.

Υποψήφιοι διευθυντές Σχολικών μονάδων: Θέμα 1ον Μελέτη περίπτωσης! (Θα εμπλουτίζεται καθημερινά με ενδεικτικές απαντήσεις)