Η Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ στη Μεσσήνη για το Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος

Από το ΘΑΡΡΟΣ Καλαμάτας Τελευταία Ενημέρωση: 12/04/2013 01:39

ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΚΑΙ Η ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ

Η συμμετοχή της Βασιλικής Ακαδημίας της Δραματικής Τέχνης του Λονδίνου με διασκευή των «Βακχών» του Ευριπίδη, δίνει ευρωπαϊκό αέρα στο φετινό 2ο Διεθνές Μαθητικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος που διοργανώνει το νομικό πρόσωπο «Αρχαία Μεσσήνη» από τις 20 έως τις 26 Απριλίου, στο χώρο του Εκκλησιαστηρίου της Αρχαίας Μεσσήνης.
Η έναρξη του Φεστιβάλ θα γίνει στις 10.30 το πρωί του Σαββάτου 20 Απριλίου και στις 11.00, το 1ο Γυμνάσιο Άργους θα παρουσιάσει τις «Ικέτιδες» του Αισχύλου.
Την Κυριακή, στις 10.00 το πρωί, το Εσπερινό Λύκειο Καλλιθέας θα παρουσιάσει τους «Όρνιθες» του Αριστοφάνη, ενώ στις 11.30 θα ακολουθήσει η παράσταση της Βασιλικής Ακαδημίας.
Τη Δευτέρα, 22 Απριλίου, στις 10.00 το πρωί, το Λύκειο Λιτοχώρου θα παρουσιάσει τις Νεφέλες του Αριστοφάνη και στις 11.30 το Λύκειο Μολάων τους «Βατράχους» του Αριστοφάνη.
Την Τρίτη, στις 10.00 το πρωί, τα 7ο Γυμνάσιο, 1ο, 2ο, 4ο Λύκεια Κέρκυρας θα αποδώσουν τους «Αχαρνής» του Αριστοφάνη και στις 11.30 το Λύκειο Επισκοπής Κρήτης τις «Νεφέλες» του Αριστοφάνη.
Την Τετάρτη, στις 10.00, το Αριστοτέλειο Κολλέγιο Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσει τις «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη, ενώ στις 11.30 το Λύκειο Μεσσήνης τις «Ικέτιδες» του Αισχύλου.
Την Πέμπτη, στις 10.00 το πρωί, το 1ο Λύκειο Αμαλιάδας θα παρουσιάσει τον «Πλούτο» του Αριστοφάνη.
Το φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 26 Απριλίου, με το Ειδικό Γυμνάσιο και Λύκειο Κωφών και Βαρηκόων Αγίας Παρασκευής να παρουσιάζει στις 10.00 το πρωί την «Ορέστεια» του Αισχύλου. Η τελετή λήξης θα γίνει στις 11.30.
Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, στις 6.00 το απόγευμα του Σαββάτου 20 Απριλίου, στο αίθριο του Δημαρχείου Μεσσήνης, η βυζαντινολόγος, ιστορικός και πρύτανης, Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ, θα μιλήσει με θέμα «Αρχαία Ελλάδα  και σύγχρονη κρίση».
Με την ομιλία της κας Γλύκατζη – Αρβελέρ σηματοδοτείται στην ουσία η έναρξη του Φεστιβάλ.      

Η Ελένη Γλύκατζη - Αρβελέρ στη Μεσσήνη

Γράφτηκε από την 
Με ομιλία της Ελένης Γλύκατζη - Αρβελέρ θα ανοίξει ουσιαστικά η αυλαία του 2ου Διεθνούς Μαθητικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος, που θα διεξαχθεί από τις 20 έως τις 26 Απριλίου. στο Εκκλησιαστήριο της Αρχαίας Μεσσήνης. Η βυζαντινολόγος, ιστορικός και πρύτανης θα αναπτύξει το θέμα "Αρχαία Ελλάδα και κρίση" το Σάββατο 20 Απριλίου στις 6 μ.μ. στο αίθριο του δημαρχείου της Μεσσήνης.

Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα του 2ου Διεθνούς Μαθητικού Φεστιβάλ Αρχάιου Δράματος:
Σάββατο 20 Απριλίου 
10 π.μ. Τελετή έναρξης
10:30 π.μ. "Ικέτιδες" του Αισχύλου από το 1ο Γυμνάσιο Αργους

Κυριακή 21 Απριλίου 
10 π.μ. "Ορνιθες" του Αριστοφάνη από το Εσπερινό Λύκειο Καλλιθέας
11:30 π.μ. Bacchanalia (διασκευή των "Βακχών" του Ευρυπίδη) από την Βασιλική Ακαδημία Αρχαίας Τέχνης του Λονδίνου

Δευτέρα 22 Απριλίου

10 π.μ. "Νεφέλες" του Αριστοφάνη από το Λύκειο Λιτοχώρου
11:30 π.μ. "Βάτραχοι" του Αριστοφάνη από το Λύκειο Μολάων

Τρίτη 23 Απριλίου

10 π.μ. "Αχαρνής" του Αριστοφάνη από το 7ο Γυμνάσιο και τα 1ο, 2ο και 4ο Λύκειο Κέρκυρας
11:30 π.μ. "Νεφέλες" του Αριστοφάνη από το Λύκειο Επισκοπής Κρήτης

Τετάρτη 24 Απριλίου 

10 π.μ. "Εκκλησιάζουσες" του Αριστοφάνη από το Αριστοτέλειο Κολλέγιο Θεσσαλονίκης
11:30 π.μ. "Ικέτιδες" του Αισχύλου από το Λύκειο Μεσσήνης

Πέμπτη 25 Απριλίου

10 π.μ. "Πλούτος" του Αριστοφάνη από το 1ο Λύκειο Αμαλιάδας

Παρασκευή 26 Απριλίου

10 π.μ. "Ορέστεια" του Αισχύλου από το Ειδικό Γυμνάσιο και Λύκειο Κωφών και Βαρηκόων Αγίας Παρασκευής
11:30 π.μ. Τελετή ΛήξηςΔιαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/perivallon-paideia-syllogoi/item/24995-diethnes-mathitiko-festival-arxaias-messinis Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/politismos/ekdiloseis/item/25072-arveler-messini-arxaio-drama

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΡΙΤΗ συνέχεια σε ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ (μη υποδειγματικές) απαντήσεις σε μελέτες περίπτωσης για υποψηφίους Διευθυντές Σχολικών μονάδων.

συνέχεια σε ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ (μη υποδειγματικές) απαντήσεις σε μελέτες περίπτωσης για υποψηφίους Διευθυντές Σχολικών μονάδων.

Υποψήφιοι διευθυντές Σχολικών μονάδων: Θέμα 1ον Μελέτη περίπτωσης! (Θα εμπλουτίζεται καθημερινά με ενδεικτικές απαντήσεις)