Ποία η επανάσταση που συντελείται με τα έξυπνα κινητά τηλέφωνα;

Κατ΄αρχάς, δεν είναι έξυπνα κινητά τηλέφωνα, αλλά τέως κινητά τηλέφωνα  που ενσωμάτωσαν όλες τις λειτουργίες ενός Η/Υ. Επομένως η απάντηση είναι «Κινητό τηλέφωνο + Υπολογιστής;»
Η παραπάνω απάντηση, ΔΕΝ είναι ακριβής διότι υπάρχει το χαρακτηριστικό της «κινητής ασύρματης συσκευής»
Δίνουμε λοιπόν πιο ακριβή προσέγγιση:
«Κινητό τηλέφωνο + λάπτοπ!»
Η παραπάνω περιγραφή είναι αρκούντως ικανοποιητική;
Χμ.... Δεν  πλησιάσει αυτό που έχουμε στα χέρια μας!
Θα μπορούσαμε να πούμε «κινητό +λάπτοπ, στο μέγεθος κινητού»
Τώρα έχουμε πλησιάσει πάνω από 80% !
Τί επί πλέον έχει;
Λέμε ότι ΔΕΝ έχει πληκτρολόγιο και ΔΕΝ έχει ποντίκι!
Τώρα το έχουμε ξεπεράσει το 90% της περιγραφής!
Ανακεφαλαιώνουμε τον ορισμό:
«Έξυπνο τηλέφωνο εστί, ένα είδος φορητής συσκευής που ενσωματώνει όλες τις λειτουργίες ενός παλαιού κινητού,  και ενός φορητού Η/Υ στο μέγεθος κινητού τηλεφώνου, όμως, χωρίς πληκτρολόγιο και χωρίς ποντίκι.»

Να δώσουμε όμως και αναλυτικό ορισμό, διότι όλοι οι άνθρωποι, ΔΕΝ κατανοούν τί είναι ένα «έξυπνο κινητό» Εξ άλλου, αυτοί που είναι θαμώνες του διαδικτύου, όλοι μάλλον έχουν κάποιο έξυπνο κινητό και διαβάζοντας το παρόν άρθρο δεν θα ωφεληθούν και πάρα πολύ!
Ας δώσουμε έναν ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ορισμό του τι είναι έξυπνο κινητό (τώρα θα το σκεφτώ και γω να το συνειδητοποιήσω μαζί σας)
Είναι λοιπόν:
1. Κινητό ασύρματο τηλέφωνο.
2. Εύχρηστος τηλεφωνικός κατάλογος.
3. Συσκευή που στέλνει  σύντομα άμεσα μηνύματα. (SMS)
3. Συσκευή που στέλνει, λαμβάνει, επεξεργάζεται και αναπαράγει  οποιοδήποτε έγγραφο κειμένου, λογιστικό φύλλο, αρχείο παρουσιάσεων, βίντεο, αρχείο ήχου. (ηλεκτρονική αλληλογραφία-μηνύματα ταχυδρομείο)
4. Φωτογραφική μηχανή με άμεσο εμφανιστήριο με άριστη ποιότητα, και χωρίς ανάγκη εκτύπωσης φωτογραφιών, καθώς αυτές αποθηκεύονται ασφαλώς όχι μόνο στην συσκευή.
5. Βιβλιοθήκη με εκατομμύρια βιβλία δωρεάν προσιτά στον καθε έναν.
6. Εικονοτηλέφωνο.
7. GPS Γεωγραφική περιήγηση, ακριβής καθοδήγηση, με φωνητική καθοδήγηση είτε γραπτή.
8. Ραδιόφωνο, κασετόφωνο, γουώλκμαν, μαγνητόφωνο, κάμερα λήψης κινούμενων εικόνων, τηλεόραση, ξυπνητήρι, ημερολόγιο, ρολόι, αριθμομηχανή, εφημερίδες, παιγνιδομηχανή, φακός, μεταφραστής, λεξικά, κτλ .
9. Απεριόριστος αποθηκευτικός χώρος, καθώς με διάφορες εφαρμογές , τα διάφορα αρχεία,
μεταφορτώνονται μέσω διαδικτύου, αλλού και μένει χώρος ελεύθερος πάντα.
10. Τεράστια οικονομία ρεύματος, λόγω μικρού μεγέθους και εξελιγμένων κυκλωμάτων που απορροφούν ελάχιστη ισχύ.
11. Όλες οι απίστευτες εφαρμογές των Η/Υ παίρνουν άλλη διάσταση. Ακούς ένα μουσικό κομμάτι εντελώς άγνωστο. Πατάς ένα κουμπάκι για 10 δευτερόλεπτα και βλέπεις ποίο είναι και το κατεβάζεις επί τόπου.
Με το ασύρματο δίκτυο που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός, αυτά θα είναι ΔΩΡΕΑΝ, επομένως θα μπουν ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΠΑΜΠΟΛΛΕΣ εφαρμογές που δεν μπορεί να φανταστεί κανένας ακόμα ποίες θα είναι (λ.χ. τηλεϊατρικής φροντίδας) και για τι οποίες γνωρίζουμε ότι θα είναι χρησιμότατες για την πλειονότητα (καθολικότητα) των Ελλήνων. Δεν μπορούμε να τις φανταστούμε εύκολα, διότι με το «ασύρματο -δωρεάν και Πανελλήνιας εμβέλειας δίκτυο» αλλάζουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του μέσου. Η  αύξηση της ποσότητας (κάλυψης δικτύου, συσκευών) έχει απρόβλεπτες επιπτώσεις στην ποιότητα, που θα τις ανακαλύψουν ανήσυχα και ερευνητικά πνεύματα για το όφελος της Ανθρωπότητας. Σε πρώτη φάση για το δικό τους το όφελος θα πασχίσουν οι ερευνητές ( αυτοί που δεν είναι συνειδητοποιημένοι) και δευτερογενώς θα έχουμε και όφελος γενικά για  την Κοινωνία (για να επαληθευθούν και οι γνωστές ρήσεις του Άνταμ Σμίθ!)  Αυτές οι ΑΓΝΩΣΤΕΣ -ΑΚΟΜΑ- ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ,   θα μας λύσουν τα χέρια για να ξεκολλήσουμε από την λάσπη που μας έχει καθηλώσει οικονομικά στην Πατρίδα μας.
Αυτό είναι το όραμα που συμμεριζόμεθα!...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΡΙΤΗ συνέχεια σε ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ (μη υποδειγματικές) απαντήσεις σε μελέτες περίπτωσης για υποψηφίους Διευθυντές Σχολικών μονάδων.

συνέχεια σε ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ (μη υποδειγματικές) απαντήσεις σε μελέτες περίπτωσης για υποψηφίους Διευθυντές Σχολικών μονάδων.

Υποψήφιοι διευθυντές Σχολικών μονάδων: Θέμα 1ον Μελέτη περίπτωσης! (Θα εμπλουτίζεται καθημερινά με ενδεικτικές απαντήσεις)