Σημαντική η επιτυχία του 28ου Συνεδρίου της ΕΜΕ στην Αθήνα. Στην Καλαμάτα το Συνέδριο του 2012!

Σύμφωνα και με την δική μας προσωπική αντίληψη σημαντική ήταν η επιτυχία του 28ου Συνεδρίου Μαθηματικής Παιδείας στην Αθήνα. Θέμα του ήταν η Μαθηματική μοντελοποίηση και  σύμφωνα και με τα μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής, σημαντικές ήταν και οι εργασίες που παρουσιάστηκαν. Κανονικά κάποιος, θα έπρεπε να αναμένει μια πτώση του αριθμού των εργασίων που θα υποβάλλονταν, αν λάβαινε υπ΄όψιν του την αναμενόμενη πτώση ενδιαφέροντος ως προς την δημιουργία εργασίων από τις κρίσεις στελεχών της εκπαίδευσης που έγιναν το καλοκαίρι ή και τώρα (Σχολικοί Σύμβουλοι) Αν μάλιστα λάβουμε υπ΄όψιν μας ότι διεξάγονται και αρκετά Συνέδρια παρεμφερών κλάδων Πανελληνίως, η ενίσχυση του ενδιαφέροντος υποβολής εργασιών στο Πανελλήνιο ετήσιο Συνέδριο της ΕΜΕ, ήταν κάτι παραπάνω από ενθαρρυντική. Ο Πρόεδρος της ΕΜΕ κ. Γρηγόρης Καλογερόπουλος και Πρόεδρος του Μαθηματικού Τμήματος της Αθήνας του ΕΚΠΑ όπου στους χώρους του οποίου διεξήχθη το 28 Συνέδριο, κλείνοντας τις εργασίες του συνεδρίου, αναφέρθηκε και σε αριθμό ρεκόρ συμμετοχής φοιτητών σε Συνέδριο της ΕΜΕ.
Εξαιρετικά πετυχημένο το 28ο Συνέδριο της ΕΜΕ
Το 28ο Στην Καλαμάτα!
Μας το ανέθεσαν και το ενέκριναν και τα άλλα Παραρτήματα της Ελλάδος. (Είχα γράψει ένα μακρύ πολύ καλό κείμενο που χάθηκε από τον δαίμονα του Η/Υ. Να δώ τι ανάκτηση θα του κάνω.)
Συγκινητική ήταν η συμπαράσταση και των Προέδρων των άλλων παραρτημάτων (Ευβοίας, Ημαθίας, Τρικάλων , Αχαϊας, κ.ά. ) επίσης των ομόρων νομών. Λακωνίας, Ηλίας και Αρκαδίας. Δεν θα κρύψω ότι συγκινήθηκα από την αμέριστη συμπαράστασή τους και της παροχής τεχνογνωσίας τους για να πετύχει και το 29ο κόντρα στην όποια κρίση και στην όποια επιδείνωσή της. Τα συνέδρια της ΕΜΕ, πλέον αποτελούν θεσμό, έθιμο, με οπαδούς. Δεν ξέρω πώς ακούγεται αυτή η εκτίμηση, αλλά έχω δει επί πολλά χρόνια φανατικούς συναδέλφους που τιμούν με την παρουσία τους το συνέδριο ΑΝΕΛΛΙΠΩΣ!  Κάθε νοέμβριο δίνουν ραντεβού σε ένα σημείο της Ελλάδος, μετέχουν ενεργά στο συνέδριο, στα στρογγυλά τραπέζια, παρεμβαίνουν, επισημαίνουν , θέτουν προβληματισμούς. Πολύ υγιή στοιχεία, υγιείς σκεπτόμενοι άνθρωποι. Το επιστημονικό Σωματείο , το ιστορικό, το αρχαίο, ενώνει μέλη , που μετέχουν στο κοινό εξικνούμενα από το κινούν αίτιον, τον έρωτα για τα Μαθηματικά και την αποκάλυψη των Μυστικών του Σύμπαντος, των κοιταγμάτων του θείου (θεωρημάτων) τις διαχρονικές αλήθειες.
Γι΄αυτό θα είμαστε όλοι τον Νοέμβριο του 2012 στην Καλαμάτα,  οικεία πρόσωπα του οικείου έρωτος...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΡΙΤΗ συνέχεια σε ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ (μη υποδειγματικές) απαντήσεις σε μελέτες περίπτωσης για υποψηφίους Διευθυντές Σχολικών μονάδων.

συνέχεια σε ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ (μη υποδειγματικές) απαντήσεις σε μελέτες περίπτωσης για υποψηφίους Διευθυντές Σχολικών μονάδων.

Υποψήφιοι διευθυντές Σχολικών μονάδων: Θέμα 1ον Μελέτη περίπτωσης! (Θα εμπλουτίζεται καθημερινά με ενδεικτικές απαντήσεις)