Μετά τον Δήμο Λουτρακίου, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης υλοποιεί δημόσια πρότασή μας!

Πραγματικά αισθάνομαι ένα μείγμα συναισθημάτων, καθώς βλέπω (και έχω δει και στο παρελθόν) να υλοποιούνται προτάσεις μου που υποβάλλω δημόσια για τον Δήμο Μεσσήνης. Όσο τις έλεγα προφορικά στον Παύλο Πτωχό τις υλοποιούσε, πλην δεν ήμουν ποτέ ικανοποιημένος αφού ήθελα να υλοποιεί το 100% των που του υπεδείκνυα ενώ υλοποιούσε το 90%! Φυσικά ο αείμνηστος Παύλος , πολύ καλά έκανε διότι κάποια φαίνονται εύκολα, αλλά ΔΕΝ είναι. Στην πορεία το καταλάβαμε κι αυτό!
Στο παρακάτω πρόγραμμα που υποβάλαμε το 2006 σε Δημόσια κρίση, φαίνονται δύο ιδέες που ήδη έχουν υλοποιηθεί. Η πρώτη αφορά το μεγάλο άγαλμα του Ποσειδώνα στην Παραλία που το υλοποίησε ο Δήμος Λουτρακίου .
Σειρά είχε σήμερα ο Δήμος Αλεξανδρούπολης που υλοποιεί μια ιδέα μας για Δημοτικά κτήματα που παραχωρούνται σε Δημότες για καλλιέργεια κηπευτικών με συμβολικό ενοίκιο ή σε είδος.
Το μόνο λάθος που έχω κάνει σε αυτά τα ζητήματα, είναι η δημοσιοποίησή τους που κάνει τους εκλεκτούς συμπατριώτες μου να μην τις υλοποιούν («σιγά να μην τον κάνουμε μάγκα!») Βέβαια, το είχα καταλάβει εγκαίρως αυτό από το 1995, που είχα κάνει μια πρώτη τέτοια κίνηση και το είχα διορθώσει στην πορεία, να υποβάλλω ιδέες κρυφά , εμπιστευτικά στους ίδιους τους Δημάρχους, χωρίς δημοσιοποίηση, έτσι ώστε αν υλοποιούντο να φαινόντουσαν ως δική τους πρωτοβουλία. Εξ άλλου η υλοποίηση μετράει και όχι η ιδέα. Η υλοποίηση είναι χρηστική και από τον υποβάλλοντα την ιδέα! Τέλος πάντων, μια πολύ καλή ιδέα καινοτόμος για την πλατεία της Μεσσήνης που θα την έκανε επισκέψιμη τουριστικά και θα την έβαζε στον χάρτη του ενδιαφέροντος παρά....λίγο να πετύχει επί Δημαρχίας Χριστόπουλου. Έκανα το λάθος να υποβάλλω την ιδέα μέσω αντιπροσώπου, και ο αντιπρόσωπος δεν την έδωσε ποτέ!  Μετά από 3 χρόνια που ήρθη η παρεξήγηση, ο Χρίστος έκανε κάποιες ενέργειες να προλάβει τον Αρχιτέκτονα, αλλά δεν ....πρόλαβε! (Του αναγνωρίζω καλή πίστη και ενδιαφέρον και το δηλώνω δημόσια)
Αυτά.....
Δεν πειράζει που δνε γίνονται στην Μεσσήνη, ας τα κάνει το Λουτράκι και η Αλεξανδρούπολη.
Εξ άλλου τις καλύτερες ιδέες μας-  ζωή χιλίων χρόνων να έχουμε- τις φυλάμε για μετά, όπου με τον ρυθμό που αποκτούμε αποδοχή,  σε 300 χρόνια θα αποκτήσουμε εξουσία να τις υλοποιήσουμε . Δυστυχώς ο Θεός δεν κλείνει συμφωνίες  και με τον διάολο δεν  πάμε όπως ο Ντόριαν Γκρέϋ....
Τα γράφουμε στο  διαδίκτυο για να τα κάνουν όλοι οι άλλοι εκτός από τους συμπατριώτες μου....


Πρόγραμμα για την Μεσσήνη

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΡΙΤΗ συνέχεια σε ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ (μη υποδειγματικές) απαντήσεις σε μελέτες περίπτωσης για υποψηφίους Διευθυντές Σχολικών μονάδων.

συνέχεια σε ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ (μη υποδειγματικές) απαντήσεις σε μελέτες περίπτωσης για υποψηφίους Διευθυντές Σχολικών μονάδων.

Υποψήφιοι διευθυντές Σχολικών μονάδων: Θέμα 1ον Μελέτη περίπτωσης! (Θα εμπλουτίζεται καθημερινά με ενδεικτικές απαντήσεις)