Για το νέο αναλυτικό πρόγραμμα Μαθηματικών της Α΄Λυκείου.

Το μελετώ και βλέπω ένα κομμάτι του εαυτού μου. Ελαχιστότατο, αλλά με μεγέθυνση φακού , φαίνεται. Δέκα  χρόνια διαλαλούσα στο διαδίκτυο κάποιες εμφάσεις που πρέπει να δίνονται , ιδίως στην φύση των πραγματικών αριθμών. Λόγου χάριν ποίος ο μικρότερος θετικός αριθμός , ο επόμενος του 2,39 , toy 2,39999999...   κτλ Επίσης μεγάλο αγώνα για το Αντιπαράδειγμα. Να υπάρχει έστω ως λέξη στα Βιβλία του Λυκείου. Θεωρώ ότι όλα σχεδόν έγιναν . Όχι φυσικά από μένα, αλλά από μια Σχολή Μαθηματικών που λέγεται Μαθηματικό Τμήμα του Παν. Αθηνών, ή λέγεται Σχολή Νεγρεπόντη ή λέγεται μαθητές Νεγρεπόντη ή λέγεται  επίδραση του Θεού (χωρίς εισαγωγικά η τελευταία λέξη!) Φυσικά, οι πολύ καλοί Μαθηματικοί συγγραφείς του βιβλίου Άλγεβρας της Α΄Λυκείου στο οποίο έκαναν μια αναγκαία και λίαν εύστοχη ανανέωση . Βλέπω τον Τομέα Ανάλυσης και Διδακτικής των Μαθηματικών πίσω. Στο πίσω-πίσω-πίσω  μέρος της φωτογραφίας κάπου αχνά και η δική μου φάτσα μαζί με τους γίγαντες δασκάλους μου. Μπήκα στο κάδρο, άρα ένας κόκκος άμμου στην άποψη για το πώς και το πού η έμφαση στα Μαθηματικά. Και βέβαια η επίδραση του διαδικτύου σε αυτό ήταν καταλυτική και καίρια!
Την πρώτη φορά που πέρασα από το Μαθηματικό της Αθήνας 1976 -1981 πήρα μια επίδραση ας πούμε α
Την δεύτερη φορά ένα εξάμηνο του 1999-2000 πήρα άλλο ένα α!
Την Τρίτη φορά 2001-04 στο μεταπτυχιακό, πήρα 2α!
Την τέταρτη φορά στο Οικονομικό Τμήμα πήρα ένα άλλο α!
Κι άλλο ένα α, με τις συμμετοχές στα συνέδρια της ΕΜΕ.
Όλα αυτά τα α υποκειμενική μονάδα μέτρησης ευχαρίστησης μάλλον παρά μετρήσιμου οφέλους!)
Αλλά πέσαμε σε βάλτο (πρώτα) και άσχημους καιρούς (σήμερα)
Τα Μαθηματικά όμως είναι ΕΚΕΙ και μας κοιτάζουν να τα ...δούμε! (Δεν είναι πολύ Πλατωνιστής!)



αναλυτικό πρόγραμμα μαθηματικών Α΄Λυκείου 2011-12


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

συνέχεια σε ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ (μη υποδειγματικές) απαντήσεις σε μελέτες περίπτωσης για υποψηφίους Διευθυντές Σχολικών μονάδων.

“Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός του Ανθρώπου. Ελλάς γαρ μόνη ανθρωπογονεί, φυτόν ουράνιον και Βλάστημα θείον ηκριβωμένον, λογισμόν αποτίκτουσα οικειούμενον επιστήμην.”

ΤΡΙΤΗ συνέχεια σε ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ (μη υποδειγματικές) απαντήσεις σε μελέτες περίπτωσης για υποψηφίους Διευθυντές Σχολικών μονάδων.