Η εξαγγελία του Πρωθυπουργού για την κάλυψη με ασύρματο δίκτυο σε όλη την Ελλάδα. (Ένα συγκεκριμένο πρόβλημα που μπορεί να λυθεί, παραδειγματικά)


Δεξιά ο Δημήτρης Πτωχός στις Δημοτικές εκλογές στην γενέτηρά του Μεσσήνη, έξω από το Λύκειο που αποφοίτησε.
 
Στην Κόρινθο, υπάρχει ένας συνεπώνυμος Σαμαράς με τον Πρωθυπουργό, που είναι Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ο κ. Βασίλης Σαμαράς, είναι ο άνθρωπος που όταν ήταν εικοσιπεντάρης, βρήκε και κατασκεύασε το αντιαεροπορικό σύστημα ΑΡΤΕΜΙΣ. Αρχές δεκαετίας του 80 ένας άνθρωπος ιδιοφυής, συνέλαβε και έφτιαξε ένα σύστημα 10 φορές πιο αποτελεσματικό και 4 φορές πιο φτηνό από ό,τι καλύτερο είχαν οι ΗΠΑ και η ΕΣΣΔ . Η εμπλοκή της Ελλάδος σε αυτό ήταν μυθιστορηματική, δεν θα κάνω τον αφηγητή, όσοι έχουν διαβάσει τα άρθρα των εφημερίδων και περιοδικών της εποχής ξέρουν(;)  τί έγινε .
Βασίλειος Σαμαράς Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορίνθου
Η Ελλάδα θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημα το αμυντικό της με τους Τούρκους και να βγάλει πολλά χρήματα με εξαγωγή τεχνολογίας από τον Σαμαρά. Βεβαίως και τώρα, ο Σαμαράς, έχει βγάλει για την Ελλάδα πολλά εκατομμύρια, χωρίς βεβαίως ο άνθρωπος να έχει πέραν του μισθού του κάτι άλλο. Η μοίρα του Πατριώτη Έλληνα. Ειλικρινώς δεν ξέρω πόσα μεταπτυχιακά έχει , διδακτορικά, μεταδιδακτορική έρευνα. κτλ Σίγουρα έχει πτυχίο αεροναυπηγού από το ΕΜΠ , έχει σπουδάσει Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων, έχει οργανώσει γραμμή παραγωγής του μυθικού οπλικού συστήματος ΑΡΤΕΜΙΣ στην ΕΒΟ (;) έχει γράψει κάποια βιβλία διδακτικά της Τεχνικής Εκπαίδευσης και πολλά άλλα που δεν γνωρίζω.  Έχει την ευφυΐα να φτιάξει φορητό μηχανάκι που να προειδοποιεί τον κάτοχο, με μήνυμα του τύπου «πρόσεχε, πήγαινε τώρα σε Νοσοκομείο, επίκειται πιθανό έμφραγμα»
Η σημειολογία της Επαναστατικής εξαγγελίας του Πρωθυπουργού δεν είναι προφανής στην κοινή γνώμη που συνεπικουρείται από την γνωστή Ελληνική κατάρα που κατατρύχει αιώνες τον τόπο: Τον φθόνο.
  Πόσες ζωές θα σώσει; Στην Ελλάδα και στον κόσμο; Ναι, αλλά για να υλοποιηθεί το όραμα του Βασίλη του Σαμαρά, χρειάζονται:

  • Χρηματοδότης της περεταίρω έρευνας και της κατασκευής του φορητού μηχανήματος.
  • Έρευνα για την εμπορική ή όχι επιτυχία του εγχειρήματος (πιθανότητες ) 
  • Κοστολόγηση του μηχανήματος . Θα είναι προσιτό στο κοινό; Θα είναι εμπορεύσιμο; Πόσο αποτελεσματικό θα είναι; 
Μια λογική λέει, ότι αν ξεπεραστεί το φράγμα της χρηματοδότησης, φτιάχνουμε το μηχάνημα το φοράμε στο χέρι,  αλλά είναι ακριβό, αφού πρέπει να έχει αισθητήρες εξελιγμένους και ακριβείς , αυτονομία ισχύος μεγάλη και επάρκεια υπολογιστικής ισχύος πολύ μεγαλύτερη. Θα έχει όγκο  η συσκευή και πόσο; 
Εδώ έρχεται η εξαγγελία του συνεπώνυμου Πρωθυπουργού:
  • Κάλυψη όλης της Ελλάδος με δωρεάν ασύρματο δίκτυο.
Συμβάλλει αυτό στην υλοποίηση της ιδέας του άλλου Σαμαρά;
Ας το δούμε:

Θέλουμε πλέον υπολογιστική αυτονομία στο μηχανάκι του Βασίλη Σαμαρά; 
Απάντηση:
Όχι , διότι οι αισθητήρες στέλνουν σε κεντρική μονάδα τα στοιχεία και αποφαίνεται ο υπερ-υπολογιστής για τα δεδομένα του μηχανήματος  που είναι πλέον τερματικό.

Θέλουμε αυτονομία ισχύος;
Απάντηση:
Θέλουμε, αλλά εάν το μηχανάκι είναι μικρό πλέον, θα καταναλώνει λίγη ενέργεια ανά χρονική μονάδα λειτουργίας και άρα θα εξασφαλίσουμε μεγάλη αυτονομία και να μην μπαίνει ο κάτοχος του μηχανήματος κάθε τόσο στην πρίζα!

Θα έχουμε δίκτυο σε όλη την Ελλάδα ή μόνο έξω από τα Γκούντις και το σπίτι μας; Στο Βουνό που πεζοπορούμε θα καλυπτόμαστε;
Απάντηση: 
Με την εξαγγελία Αντώνη Σαμαρά, εάν και εφ΄όσον υλοποιηθεί το πρόβλημα λύνεται.

Άρα , πλέον, το ενδιαφέρον για ανάληψη επιχειρηματικής δράσης τονώνεται και η ανάληψη κινδύνου επιχειρηματικού μικραίνει καθώς έχω την Πανελλήνια κάλυψη και την μείωση κόστους , άρα εμπορική επιτυχία για το μηχάνημα. Προσιτό σε όλους , επειδή θα είναι φθηνό, λειτουργικό για όλους αφού θα υπάρχει κάλυψη παντού, εν παντί καιρώ και πάσα ώρα, δωρεάν.

Η παραπάνω δυνατότητα του δωρεάν ασυρμάτου Δικτύου, δίνει ευκαιρία σε ιδιοφυείς ανθρώπους να πειραματισθούν πάνω στις δικές τους εμπορικές εφαρμογές , καθώς το διαδίκτυο θα αλλάξει χαρακτήρα, δηλ.  από τοπικό, σε καθολικό αγαθό, κάτι σαν τις ραδιοφωνικές συχνότητες, που υπάρχουν και απλώς εκπέμπουμε πάνω τους. Κανείς δεν πρόλαβε ή δεν σκέφθηκε να βάλει φόρο στις συχνότητες. Πηγή εσόδων οι διαφημίσεις πάνω στο μήνυμα.  Η Βόνταφων, η Γουΐντ και η Κοσμοτέ, βγάζουν χρήματα με πωλήσεις συσκευών, με υποστήριξη συσκευών, με εφαρμογίδια επί πληρωμή, με πωλήσεις μελωδιών και ήχων και με διαφημίσεις που μπορούν να έχουν στις δικές τους εφαρμογές, αλλά στο δωρεάν δίκτυο. Μπορεί να γίνει χωρίς καμία όχληση από τις παντοδύναμες  Εταιρείες Κινητής τηλεφωνίας,  που μάλλον, θα αυξήσουν τα κέρδη τους μεσοπρόθεσμα , παρ΄όλο που το δίκτυο δεν θα χρεώνεται στους καταναλωτές.
Η κοινή γνώμη πρέπει να αγκαλιάσει αυτό το όραμα του Πρωθυπουργού και να πιέσει να υλοποιηθεί,  το συντομότερο δυνατό.
Ο υπογράφων το σημείωμα,  αυτό το όραμα  έβλεπε,  αυτό,  ως εργαλείο ανάπτυξης , ως μέσον που μπορεί να μας βγάλει από την στασιμότητα. Το έβλεπε  από την περίοδο των παχέων αγελάδων ακόμα και το διεμήνυε προς κάθε κατεύθυνση (λ.χ. συνδικαλιστές του ΟΤΕ) Με έκπληξη έβλεπε να μην αντιλαμβάνονται όλοι την επαναστατικότητα του εργαλείου.  Το κοινοποιούσε  και στους πολιτικούς . Το έλαβε ο Πρωθυπουργός ευτυχώς , με εισήγηση του παλιού μαθητή μου και με λίαν ζηλευτό βιογραφικό Δημήτρη Πτωχού, από την Μεσσήνη. 
Χαίρομαι πάρα πολύ  που θα γίνει μια επαναστατική πράξη για την διάσωση της Ελλάδος και θα χαρώ αφάνταστα όταν υλοποιηθεί. Θλίβομαι που όλοι  οι ταγοί δεν το έχουν αντιληφθεί και κάνουν ρίμες με «το γουάϊ φάϊ και το ποιος θα φάει....»   Ιστορικά ουδείς μικρόψυχος καταγράφηκε στην Ιστορία. Μόνο οι πρωτοπόροι οραματιστές έμειναν...
Είθε να υλοποιηθεί το όραμα του Πρωθυπουργού και να σωθεί η Ελλάδα, διότι τα περιθώρια στενεύουν απελπιστικά για τον λαό μας και το όραμα το χρειαζόμαστε, παραπάνω από το οξυγόνο!...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

συνέχεια σε ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ (μη υποδειγματικές) απαντήσεις σε μελέτες περίπτωσης για υποψηφίους Διευθυντές Σχολικών μονάδων.

“Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός του Ανθρώπου. Ελλάς γαρ μόνη ανθρωπογονεί, φυτόν ουράνιον και Βλάστημα θείον ηκριβωμένον, λογισμόν αποτίκτουσα οικειούμενον επιστήμην.”

ΤΡΙΤΗ συνέχεια σε ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ (μη υποδειγματικές) απαντήσεις σε μελέτες περίπτωσης για υποψηφίους Διευθυντές Σχολικών μονάδων.