34ο Συνέδριο ΕΜΕ Λευκάδας 3-4-5 Νοεμβρίου 2017


Του Θανάση Τοτόμη
100 χρόνια από την ίδρυση της ΕΜΕ, το 2018 έτος μαθηματικών
•  Με κεντρικές ομιλίες των, Στέφαν Κλάους, καθηγητή αλγεβρικής & διαφορικής τοπολογίας, στο ινστιτούτο Oberwolfach Research for Mathematics - MFO, Χρήστου Αθανασιάδη, καθηγητή βασικής άλγεβρας, μαθηματικό τμήμα, πανεπιστήμιο Αθήνας, Διονύση Αναπολιτάνου, ομ. καθηγητή μεθοδολογίας & φιλοσοφίας των μαθηματικών & φυσικών επιστημών, παν/μιο Αθήνας, Νικόλαου Τετράδη, καθηγητή θεωρητικής φυσικής στοιχειωδών σωματιδίων, προέδρου τμήματος φυσικής, παν/μιο Αθήνας και Επαμεινώνδα Κεχαγιά, καθηγητή αλγεβρικής τοπολογίας & θεωρίας αναλλοίωτων, προέδρου μαθηματικού τμήματος, παν/μιο Ιωαννίνων, πραγματοποιείται στη Λευκάδα από τις 3 έως τις 5 Νοέμβρη, το φετινό 34ο μαθηματικό συνέδριο, που διοργανώνει η μαθηματική εταιρεία - ΕΜΕ.
"Πάντα κατ’ αριθμόν γίγνονται" (Πυθαγόρας), είναι ο τίτλος του επιστημονικού συνεδρίου της μαθηματικής εταιρείας.
Στόχος του συνεδρίου, είναι η ανάδειξη των μαθηματικών στην επιστημονική έρευνα, στην εκπαίδευση και στην κοινωνία.
Οι επί μέρους θεματικές ενότητες του συνεδρίου είναι, οι εξελίξεις στη μαθηματική έρευνα, η μαθηματική μοντελοποίηση στις επιστήμες και την τεχνολογία, τα μαθηματικά στις κοινωνικές και ανθρωπιστικές επιστήμες, η ιστορία και φιλοσοφία των μαθηματικών, οι σύγχρονες αναζητήσεις στη μαθηματική εκπαίδευση, και τα μαθηματικά και οι άλλες επιστήμες στην εκπαίδευση.
Πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου είναι ο Ανάργυρος Φελλούρης, καθηγητής του ΕΜΠ, πρόεδρος της ΕΜΕ, και της επιστημονικής επιτροπής ο Γιάννης Εμμανουήλ, καθηγητής του μαθηματικού τμήματος, του παν/μίου Αθήνας.
Στο συνέδριο αναμένεται να πάρουν μέρος περισσότεροι από 800 σύνεδροι, πανεπιστημιακοί με διεθνή αναγνώριση, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, μαθηματικοί, φοιτητές και εκπαιδευτικοί από τη δευτεροβάθμια και την πρωτοβάθμια εκπαίδευση όλης της χώρας, και της Κύπρου.

Η 100ή επέτειος το 2018
Σημειώνεται, ότι η μαθηματική εταιρεία, είναι ένα από τα μακροβιότερα επιστημονικά σωματεία της χώρας, και το 2018 συμπληρώνει 100 χρόνια συνεχούς επιστημονικής δράσης. Έχει ιδρυθεί στις 8 Απρίλη του 1918.
Σημειώνεται ακόμη, ότι σύμφωνα με περυσινή ανακοίνωση του υπουργείου παιδείας έρευνας & θρησκευμάτων, το 2018 αναμένεται να ανακηρυχτεί έτος μαθηματικών, αναγνωρίζοντας την ανάγκη διεύρυνσης της καλλιέργειας της μαθηματικής επιστήμης στην εκπαίδευση και στην κοινωνία, με αφορμή τα 100 χρόνια από την ίδρυση της ΕΜΕ.Η ανάθεση της διοργάνωσης του 34ου πανελλήνιου συνεδρίου μαθηματικής παιδείας, στο παράρτημα της Λευκάδας, έγινε από το διοικητικό συμβούλιο της ΕΜΕ στη συνεδρίασή του, στις 15 Απρίλη 2016.
Το διοικητικό συμβούλιο του παραρτήματος της μαθηματικής εταιρείας - ΕΜΕ στη Λευκάδα, αποτελείται από τους, Νίκο Κονιδάρη, πρόεδρο, Χριστίνα Μπενέκη, αντιπρόεδρο, Ευρυδίκη Τούμπα, γενική γραμματέα, Αθανασία Ζαβιτσάνου, ειδική γραμματέα, Χαράλαμπο Ευσταθόπουλο, ταμία, Νίκο Τζίφα, υπεύθυνο βιβλιοθήκης και Χρήστο Λώλη, μέλος.
Σημειώνεται, ότι στο συνέδριο θα πάρουν μέρος εκπρόσωποι από τα παραρτήματα της ΕΜΕ όλης της χώρας. Το συνέδριο θα είναι ανοικτό στο κοινό, με ελεύθερη είσοδο.
☆ Περισσότερες πληροφορίες, τηλ. 210 3617784, 26450 23380, emelefkadas[@]gmail.com και στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις

3. Στη Λευκάδα το 34ο μαθηματικό συνέδριο

Πότε: 3 έως 5 Νοέμβρη
Που: Λευκάδα, ιδιωτικό συνεδριακό κέντρο
 
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

συνέχεια σε ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ (μη υποδειγματικές) απαντήσεις σε μελέτες περίπτωσης για υποψηφίους Διευθυντές Σχολικών μονάδων.

ΤΡΙΤΗ συνέχεια σε ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ (μη υποδειγματικές) απαντήσεις σε μελέτες περίπτωσης για υποψηφίους Διευθυντές Σχολικών μονάδων.

“Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός του Ανθρώπου. Ελλάς γαρ μόνη ανθρωπογονεί, φυτόν ουράνιον και Βλάστημα θείον ηκριβωμένον, λογισμόν αποτίκτουσα οικειούμενον επιστήμην.”