Κατάργηση λήψης Βεβαίωσης χιλιομετρικής απόστασης από Νομαρχίες.

(Πρόταση στο labs.opengon.gr για απλοποίηση διαδικασιών)
Δεκεμβρίου 22, 2009

Μία από τις γάγγραινες του Δημοσίου και της έργω εξυβρίσεις του πολίτη, είναι η υποχρέωση λήψης βεβαίωσης χιλιομετρικής αποστάσεως για μετακινήσεις Δ.Υ. και προσωπικού ΝΠΔΔ εντός του νομού και εκτός νομού. Για χιλιομετρική απόσταση λ.χ. 10Km , όπου ο δικαιούχος θα λάβει ως «μετακίνηση εκτός έδρας» 0,12 ευρώ/χιλιόμετρο Χ 20 χιλιόμετρα=2,40 € , καλείται να υποβάλλει σχετική διαταγή μετακίνησης, βεβαίωση χιλιομετρικής αποστάσεως από την οικεία Νομαρχία, καταστάσεις , όπου η Υπηρεσία του θα μεταβιβάσει στην Υπηρεσία εντελλομένων εσόδων για να πληρωθεί μετά από ένα έτος , τα 2,40 €.
Φυσικά , ναι μεν ουδείς υποβάλλεται στην αυτο-εξευτελιστική βάσανο της υποβολής, όμως η εικόνα του Κράτους δέχεται σοβαρό και καίριο πλήγμα αξιοπιστίας πολλαπλάσιο της αξίας των 2,40 €. Μία άμβλυνση του προβλήματος είναι η εξής:
1. Το Υπουργείο Μεταφορών, κατασκευάζει δικτυότοπο, όπου θα εμφαίνεται η απόσταση μεταξύ δύο προορισμών ανά την Ελλάδα . Τα αποτελέσματα της χιλιομετρικής αναζήτησης, δύνανται να εξάγονται πολλαπλώς αναλόγως του ενδιαμέσου προορισμού (λ.χ. μέσω Ρίου-Αντιρίου ή μέσω Κορίνθου)
2. Ο Δικτυότοπος συντηρείται-επικαιροποιείται-διορθώνεται από τις οικείες Νομαρχίες για τις αποστάσεις εντός του νομού και από το Υπουργείο για τις διανομαρχιακές αποστάσεις.
3. Ο μετακινούμενος, υποβάλλει εκτύπωση από το διαδίκτυο με την χιλιομετρική Απόσταση στα «Εντελλόμενα» η οποία περιέχει και ημερομηνία εκτύπωσης. Το τμήμα ελέγχει την εκτύπωση από το διαδίκτυο ή (αν υπάρχει πρόβλημα πρόσβασης) από CD που έχει και διανέμεται από το Υπουργείο Μεταφορών και ανά μήνα επικαιροποιείται.
Θεωρώ, ότι με την υιοθέτηση των παραπάνω, γίνεται ένα αποφασιστικό βήμα άμβλυνσης της επί πολλές δεκαετίες απαράδεκτης ταλαιπωρίας των υπαλλήλων η οποία ταλαιπωρία έχει δυσμενείς παράπλευρες επιπτώσεις , όπως προείπα.

Ευχαριστώ πάρα πολύ που διαβάσατε την πρότασή μου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΡΙΤΗ συνέχεια σε ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ (μη υποδειγματικές) απαντήσεις σε μελέτες περίπτωσης για υποψηφίους Διευθυντές Σχολικών μονάδων.

συνέχεια σε ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ (μη υποδειγματικές) απαντήσεις σε μελέτες περίπτωσης για υποψηφίους Διευθυντές Σχολικών μονάδων.

Υποψήφιοι διευθυντές Σχολικών μονάδων: Θέμα 1ον Μελέτη περίπτωσης! (Θα εμπλουτίζεται καθημερινά με ενδεικτικές απαντήσεις)