ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ-Ξεκίνησε το 1ο Μαθητικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος !



ΣΗΜΕΡΑ «ΤΡΩΑΔΕΣ»
Ήταν αδύνατο να μην εντυπωσιαστούν όσοι προσήλθαν χθες το απόγευμα, στην έναρξη του 1ου Πανελλήνιου Μαθητικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος, στο εκκλησιαστήριο της Αρχαίας Μεσσήνης.
Η ενέργεια που βγαίνει από τα αρχαία, η πανέμορφη φύση που περιβάλλει τα μνημεία, η αρχαία ελληνική μουσική και οι μαθητές του Θεατρικού Ομίλου του Λυκείου Μεσσήνης, που παρουσίασαν την «Ιφιγένεια εν Ταύροις» του Ευριπίδη, έκαναν τον κόσμο να περάσει ένα εξαιρετικό απόγευμα και να πάρει ερεθίσματα για τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό.
Το Φεστιβάλ διοργανώνουν ο Δήμος Μεσσήνης και το δημοτικό νομικό πρόσωπο «Αρχαία Μεσσήνη». Η ιδέα ξεκίνησε από τον εκπαιδευτικό του Λυκείου Μεσσήνης, Νίκο Φουσιάνη, ενώ ο Δήμος ζήτησε και έχει υποστήριξη για αυτό το σπουδαίο εγχείρημα από το Σωματείο «Διάζωμα», του Σταύρου Μπένου.
Ο δήμαρχος Μεσσήνης, Στάθης Αναστασόπουλος, τόνισε ότι σκοπός είναι να δοθεί ένα κίνητρο στους μαθητές να γνωρίσουν την αρχαία ελληνική γραμματεία και να χτίσουν καλύτερα την προσωπικότητά τους, αλλά και να γνωρίσουν τους αρχαίους χώρους θέασης, να συνειδητοποιήσουν ότι μπορούν να είναι ζωντανοί χώροι πολιτισμού και όχι άψυχα μνημεία. Ακόμη ο δήμαρχος σημείωσε ότι από του χρόνου το Φεστιβάλ θα γίνει διεθνές, καθώς θα συμμετέχουν σχολεία και από το εξωτερικό, ενώ θα υποστηριχθεί από το υπουργείο Παιδείας.
Χαιρετισμό απεύθυνε και ο πρόεδρος της «Αρχαίας Μεσσήνης», Γιώργος Δαβίλας, που υπογράμμισε την ικανοποίησή του και την ευγνωμοσύνη του προς τον καθηγητή Πέτρο Θέμελη, επειδή έδωσε ζωή και πάλι σε αυτή την αρχαία πολιτεία, ενώ κάλεσε τους μαθητές να πάρουν μαθήματα και από τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό ώστε να ανεβάσουν  και πάλι την Ελλάδα ψηλά, την οποία είπε ότι η δική του γενιά την οδήγηση στη σημερινή κατάσταση.
Τέλος, χαιρέτησε ο αρχαιολόγος της ΛΗ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων Καλαμάτας, Δημοσθένης Κοσμόπουλος, που ανάφερε μεταξύ άλλων ότι αυτό που διδάσκει η αρχαία τραγωδία είναι ότι μετά από την ύβρη έρχεται η Νέμεση και η κάθαρση, κάτι που εφόσον το συνειδητοποιήσουν οι μαθητές θα δημιουργήσουν αύριο μια καλύτερη κοινωνία από τη σημερινή.
Οι παραστάσεις του 1ου Μαθητικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος συνεχίζονται σήμερα, στις έξι το απόγευμα στο Εκλησιαστήριο, με τις «Τρωάδες» του Ευριπίδη, από το Πειραματικό Λύκειο της Ευαγγελικής Σχολής Νέας Σμύρνης.
Επειδή εκείνη την ώρα ο ήλιος είναι ακόμη ψηλά και καίει, όσοι πάτε καλό είναι να πάρετε μαζί σας καπέλο. Πάντως του χρόνου οι παραστάσεις θα γίνονται βραδινές ώρες.
Στ.Μ.kalamatajournal.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

συνέχεια σε ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ (μη υποδειγματικές) απαντήσεις σε μελέτες περίπτωσης για υποψηφίους Διευθυντές Σχολικών μονάδων.

ΤΡΙΤΗ συνέχεια σε ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ (μη υποδειγματικές) απαντήσεις σε μελέτες περίπτωσης για υποψηφίους Διευθυντές Σχολικών μονάδων.

“Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός του Ανθρώπου. Ελλάς γαρ μόνη ανθρωπογονεί, φυτόν ουράνιον και Βλάστημα θείον ηκριβωμένον, λογισμόν αποτίκτουσα οικειούμενον επιστήμην.”