Τί άνθρωπος, τί πνεύμα, τι ποιήτρια αυτή η Κική Δημουλά!

Σήμερα Σάββατο , στις 8 το βράδυ, η Μεσσήνη ανακήρυξε το παιδί της, την παγκόσμια ποιήτρια Κική Δημουλά, επίτιμη Δημότισσα. Δεν πρέπει να έμεινε ασυγκίνητος κανένας θεατής -ακροατής αυτής της θαυμάσιας γυναίκας. Με απαστράπτον πνεύμα και ύφος, διάβασε ποιήματα και συνεκίνησε. Ομίλησε και συνετάραξε. Με απλά λόγια και βαθειά νοήματα, όπως και η ποίησή της. Για μας τους Πατριώτες όμως η συγκίνηση ήταν κυρίως για την υπερηφάνεια που μας δήλωσε γι την καταγωγή της. Κανονικά, δεν θα πρέπει να γράφουμε σημειώματα συγκινημένοι. Αλλά νοιώθω σαν να λέω τα συγχαρήκια, όπως τα παιδιά στα βαφτίσια της παλιάς εποχής που πήγαιναν να αναγγείλουν  το όνομα στην μητέρα που δεν επιτρέπετο να είναι στην εκκλησία λόγω εθίμου. Ο πρώτος έπαιρνε τα λεφτά. Εμείς τώρα τι θα πάρουμε; Μάλλον την χαρά της διαμοίρασης της διάχυσης της σκέδασης, της δια-σκέδασης της συγκίνησης  που εισπράξαμε από αυτή την πανέξυπνη, καταδεκτική, απλή, διανοούμενη, κυρία που είναι και μεγάλη ποιήτρια......
Ακολουθεί ο λόγος τη που είναι γραμμένος για την αρχαία Μεσσήνη , όπου ήταν και η εκδήλωση προγραμματισμένη, αλλά λόγω της επίμονης καταιγίδας, έγινε στο Δημαρχείο της γενέτειρας. Κάτι είπε η ποιήτρια για όλα αυτά που το ξέχασα μάλλον. Ίσως αναφέρθηκε στην συνάφεια των χώρων, κι ας διαφέρουν...
Τα βιντεοσκόπια το έχουν καταγράψει.
Ακολουθεί η ομιλία της ποιήτριας και η ομιλία του κ. Ηλία Μπιτσάνη Συγγραφέα-Δημοσιογράφου-Χημικού,  Αρχισυντάκτη της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ Καλαμάτας περί της καταγωγής της ποιήτριας από Μεσσήνη.
Δυστυχώς δεν  μπορέσαμε να έχουμε το υλικό από την κ-α-τ-α-π-λ-η-κ-τ-ι-κ-η μουσική εκδήλωση , όπως και τις απαγγελίες της ποιητρίας σε κάποια ποιήματά της.
Είχε κι άλλα πολλά ενδιαφέροντα παραλειπόμενα η εκδήλωση, να μην υποκαταστήσουμε τους ρεπόρτερ....

Σημείωση πραΐνού Κυριακής : (Λόγω δυστροπίας του λογισμικού καταγραφής, από την ομιλία της κας Κικής Δημουλά, έχει χαθεί μισή αράδα. Αφορά το συμπέρασμα της προηγούμενης παραγράφου. Επειδή δεν είναι να χάνονται λέξεις από τους ποιητές, θα το αποκαταστήσω αυτό στο άμεσο μέλλον) 


Σημείωση Κυριακής 12.40 : Ξέχασα να αναφερθώ στην δωρεά  από πλευράς συμπατριώτης μας Χαράκτη Τάκη Κατσουλίδη προς την Κική Δημουλά, ενός εκ των πλέον γνωστών του πινάκων του, αυτού που απεικονίζει το τραίνο της Μεσσήνης. (κάπου στο 1955) Η κα Δημουλά έμεινε άφωνη με την δωρεά η οποία φάνηκε ότι ήταν εκτός προγράμματος και έκπληξη για την ποιήτρια. Πάρα πολύ συγκινητική η στιγμή και πάρα πολύ γαλαντόμα-γενναιόδωρη  η προσφορά του μεγάλου μας χαράκτη -ζωγράφου, η οποία βεβαίως άξιζε πλήρως προς το τιμούμενο πρόσωπο.

Ομιλία ποιητρίας Κικής Δημουλά στο Δημαρχείο Μεσσήνης. Μελέτη και ομιλία κ. Ηλία Μπιτσάνη περί της καταγωγής οικογενείας ποιήτριας Κικής Δημουλά εκ Μεσσήνης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΡΙΤΗ συνέχεια σε ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ (μη υποδειγματικές) απαντήσεις σε μελέτες περίπτωσης για υποψηφίους Διευθυντές Σχολικών μονάδων.

συνέχεια σε ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ (μη υποδειγματικές) απαντήσεις σε μελέτες περίπτωσης για υποψηφίους Διευθυντές Σχολικών μονάδων.

Υποψήφιοι διευθυντές Σχολικών μονάδων: Θέμα 1ον Μελέτη περίπτωσης! (Θα εμπλουτίζεται καθημερινά με ενδεικτικές απαντήσεις)