Εκδήλωση στη Μεσσήνη με φοιτητές της Φιλοσοφικής ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ


Επιστημονική εκδήλωση με θέμα “Ηθικές και καλλιτεχνικές αξίες της κλασικής
αρχαιότητας και η εποχή μας”πραγματοποιήθηκε προχθές το βράδυ, στο Δημαρχείο Μεσσήνης. Την οργάνωσε ο δήμος σε συνεργασία με τη Φιλοσοφική
Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής εκδρομής φοιτητών και
φοιτητριών.
Κύριος ομιλητής ήταν ο καθηγητής Πέτρος Θέμελης, με θέμα “Η καλλιτεχνική δημιουργία
της Αρχαίας Μεσσήνης”. Ο τέως κοσμήτορας της Φιλοσοφικής Εμ. Μικρογιαννάκης μίλησε με θέμα “Το όραμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και η εποχή μας” και ο λυκειάρχης του 1ου Λυκείου Μεσσήνης και πρόεδρος της ΕΛΜΕ Γιάν. Πλατάρος αναφέρθηκε στη σύγχρονη Μεσσήνη, στην ιστορία και τον πολιτισμό της.
Ο καθηγητής της Αρχαίας Ελληνικής Φιλοσοφίας Κων. Νιάρχος έκανε επισκόπηση των εισηγήσεων και αναφέρθηκε στο σκοπό της εκπαιδευτικής εκδρομής των φοιτητών.
Τους φοιτητές καλωσόρισαν ο δήμαρχος Μεσσήνης Κώστας Σπυρόπουλος και ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Πάνος Δασκαρόλης. Μηνύματα έστειλαν η υφυπουργός Απασχόλησης Σοφία Καλαντζάκου και ο βουλευτής Δημήτρης Σαμπαζιώτης.
Το μεσημέρι του Σαββάτου οι φοιτητές, συνοδευόμενοι από τους κυρίους Μικρογιαννάκη
και Νιάρχο, επισκέφθηκαν τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης, όπου και ξεναγήθηκαν από τον κ. Θέμελη.
(Ρεπορτάζ «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ» Καλαμάτας του φύλλου της Δευτέρας 18/5/2009 από τον Γιάννη Σινάπη)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΡΙΤΗ συνέχεια σε ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ (μη υποδειγματικές) απαντήσεις σε μελέτες περίπτωσης για υποψηφίους Διευθυντές Σχολικών μονάδων.

συνέχεια σε ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ (μη υποδειγματικές) απαντήσεις σε μελέτες περίπτωσης για υποψηφίους Διευθυντές Σχολικών μονάδων.

Υποψήφιοι διευθυντές Σχολικών μονάδων: Θέμα 1ον Μελέτη περίπτωσης! (Θα εμπλουτίζεται καθημερινά με ενδεικτικές απαντήσεις)