Βρέθηκε λαγός; Ένας εικαζόμενος στρατηγικός σχεδιασμός για τους Σχολικούς Συμβούλους!

Αντιγράφω από άρθρο του κ. Κάτσικα στο Αλφαβήτα,   ΕΔΩ

«....Στα ταχύρρυθμα προγράμματα για το Πιστοποιητικό Καθοδηγητικής επάρκειας θα συμμετάσχουν οι πρώτοι Σχολικοί Σύμβουλοι που θα επιλεγούν σύμφωνα με το Ν.3848/2010, ο αριθμός των οποίων επίσης θα προσαυξηθεί κατά 30% από τους οικείους αξιολογικούς πίνακες που θα συνταχθούν κατά τις σχετικές διαδικασίες....»

Και προσθέτουμε εμείς:
Ο ίδιος νόμος, 3848/2010 πιο κάτω, λέει (άρθρο 29 μεταβατικές διατάξεις, παρ. 4
4. Κατά την πρώτη εφαρμογή του παρόντος νόμου τα πιστοποιητικά της παραγράφου 9 του άρθρου 11 δεν αποτελούν προϋπόθεση για την επιλογή στελέχους της εκπαίδευσης.(σ.σ. από την δεύτερη και μετά θα απαιτούνται)  Τα στελέχη που θα επιλεγούν ως σχολικοί σύμβουλοι, διευθυντές εκπαίδευσης και προϊστάμενοι γραφείων θα παρακολουθήσουν, κατά τη διάρκεια της θητείας τους, αντίστοιχο ειδικό πρόγραμμα και πρόγραμμα επιμόρφωσης στις Τ.Π.Ε. επιπέδου 1. Η επιτυχής συμμετοχή καταλήγει στη χορήγηση πιστοποιητικού διοικητικής ή καθοδηγητικής επάρκειας και γνώσεων και δεξιοτήτων στις Τ.Π.Ε. επιπέδου 1 αντίστοιχα. Σε διαφορετική περίπτωση το στέλεχος αντικαθίσταται από τον επόμενο στον αντίστοιχο πίνακα, ο οποίος διαθέτει τα παραπάνω πιστοποιητικά και έχει δηλώσει προτίμηση για τη συγκεκριμένη θέση.  
ΕΠΟΜΕΝΩΣ:

Όσοι δεν έχουν πιστοποιητικό καθοδηγητικής επάρκειας, δεν  θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε διαδικασίες επιλογής Σχολικών Συμβούλων ΣΕ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ, ΠΟΥ Η ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ!!!
Ποιός εγγυάται ότι η πρόσβαση στην επιμόρφωση αυτή θα είναι ακώλυτη για όλους; (ΔΕΝ θα είναι)
Έτσι, μάλλον συμπληρώνεται το πάζλ ...

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καλησπέρα σας, κύριε Πλατάρε. Θα ήθελα αν γνωρίζετε να μας ενημερώσετε αν ισχύει αυτό που αναφέρεται εδώ: http://www.didefth.gr/portal/view.php?i=4844&t=0&p=0
Σας ευχαριστώ.
Ο χρήστης Γιάννης Πλατάρος είπε…
Καλώς ήλθατε στον κόσμο της Ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης. Όπως ήδη ξέρετε, ο δικτυακός τόπος της ΔΔΕ Φθιώτιδας είναι ο καλύτερος της Ελλάδος με έτη φωτός διαφορά από τον δεύτερο. Πίσω από αυτό το επίτευγμα δεν πρέπει να είναι παραπάνω από ένας ή δύο το πολύ άνθρωποι.
Η απάντηση:
Αν παρατηρήσατε, η απάντηση είναι πολύ προσεκτική. όπως τους είπαν «....τηλεφωνικά....» ξέρετε κια γω στο τηλέφωνο λέω ό,τι θέλω, αλλά γραπτά, θα το σκεφθώ πολύ.
Εγώ σας λέω, ότι ο κάθε ένας πολίτης έχει δικαίωμα ένστασης κατά αποφάσεως της Διοίκησης που τον αφορά. Το ΠΥΣΔΕ, έπρεπε να δώσει μια εύλογη προθεσμία 5 ημερών για να γίνουν ενστάσεις, όπως οι κανόνες της χρηστής διοίκησης επιτάσσουν. Το δικαίωμα έκφρασης αντιρρήσεων υπάρχει για όλους τους πολίτες. Το ουσιαστικό θέμα είναι ΤΙ ΕΝΣΤΑΣΗ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ! Πρέπει να αλλάξουν γνώμη κια να σας βάλλουν περισσότερο. Γιατί να αλλάξουν γνώμη; Σας είπαν ότι απαντήσατε λάθος και εκ των υστέρων βρήκατε εσείς απολύτως τεκμηριωμένα ότι απαντήσατε ορθά; Αυτός είναι ένας πολύ σοβαρός λόγος που θα μπορούσαν να τον δεχθούν αν είχαν ΛΑΘΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ! (Μπορεί να γίνει αυτό;)
Θέλω να πώ, ότι για να κάνετε ένσταση, ΣΤΑ ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ, πρέπει να συντρέχει εξαιρετικός και οφθαλμοφανής λόγος πλάνης κτλ ΚΑΙ να το παραδεχθούν.
Αν δεν έχετε κάποιον υφιστάμενο χειροπιαστό λόγο να επικαλεστείτε, δεν έχει νόημα να τους γράψετε «ξανασκεφθείτε το μήπως και με αδικήσατε!» Διότι αν δεν έχετε κάποιο ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΛΟΓΟ ΑΠΟΔΕΙΞΙΜΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟΥΣ (Είναι μαγνητοφωνημένα τα όσα είπατε) και σας αλλάξουν την βαθμολογία «επειδή το...επανεκτίμησαν» και αλλάξει μάλιστα και η σειρά, τότε θα εισπράξουν μηνύσεις από όλους όσους θίγονται και μετά θα πρέπει να εξηγήσουν στον εισαγγελέα γιατί «άλλαξαν γνώμη!»
Συνελόντι ειπείν, αν δεν έχετε εξαιρετικό λόγο , μην κάνετε.
Σε κάθε περίπτωση όμως έχετε δικαίωμα να κάνετε. (Εγώ το θέτω από την σκποπιά της αξιοπρέπειας του ενισταμένου)
Αν γνωρίζετε ένα χειροπιαστό πρόβλημα με μόρια συνυποψηφίου σας που σας υποσκελίζει, (λ.χ. μαϊμού δικαιολογητικό) κάντε την αίτηση και μάλλον θα το ανακαλύψουν.)
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δεν είχα σκοπό να κάνω ένσταση για τη συνέντευξη έτσι κι αλλιώς,απλά μου έκανε εντύπωση αυτή η έκφραση ότι μόνο για δικαστική χρήση μετά από αίτηση δίνεται η αναλυτική βαθμολογία. Και μια επισήμανση,έγραφε κάπου ότι η ηχογράφηση θα γινόταν μέσω κινητού;
Ο χρήστης Γιάννης Πλατάρος είπε…
Ο κάθε πολίτης, έχει δικαίωμα να μάθει τα δεδομένα που τον αφορούν. Συνεπώς έχει δικαίωμα να μάθει και την αναλυτική του βαθμολογία, χωρίς να επικαλείται δικαστική χρήση. Όπως καταλαβαίνετε, κάποια πράγματα μπορεί να έχουν νομοθετηθεί, αλλά οι εξουσίες δυστροπούν. Εγώ χωρίς να είμαι νομικός , θεωρώ ότι μπορείτε να μάθετε την προσωπική σας βαθμολογία. Αν δεν σας την δίνουν, να προσφύγετε στον Συνήγορο του Πολίτη. Για παραπάνω δεν συμφέρει....
Ο χρήστης Γιάννης Πλατάρος είπε…
Εννοείται, ότι αν γράψετε «προτίθεμαι να κάνω δικαστική χρήση των στοιχείων» να το γράψετε και να τα ....πάρετε! Δεν σας υποχρεώνει κανείς να πάτε ντε σώνει και καλά στα ....δικαστήρια!
Αλλά μετά, την προσωπική σας βαθμολογία, ΜΗΝ την αναρτήσετε στο....διαδίκτυο! (Όχι ποιός σας έβαλε τι)

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

συνέχεια σε ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ (μη υποδειγματικές) απαντήσεις σε μελέτες περίπτωσης για υποψηφίους Διευθυντές Σχολικών μονάδων.

“Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός του Ανθρώπου. Ελλάς γαρ μόνη ανθρωπογονεί, φυτόν ουράνιον και Βλάστημα θείον ηκριβωμένον, λογισμόν αποτίκτουσα οικειούμενον επιστήμην.”

ΤΡΙΤΗ συνέχεια σε ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ (μη υποδειγματικές) απαντήσεις σε μελέτες περίπτωσης για υποψηφίους Διευθυντές Σχολικών μονάδων.